Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Volkswagen: Ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen: Ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό

Mobility

Volkswagen: Ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό

Mobility

Θα είναι φθηνότερο από το VW ID.3, ενώ θα φέρει τις διαστάσεις του Polo.

Advertisement
Advertisement

Αναγκασμένες να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων είναι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Με… τη θηλιά να σφίγγει όλο και περισσότερο, η ανάπτυξη υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων κρίνεται αναπόφευκτη.

Μια από τις εταιρείες που έχουν ισχυρή… ηλεκτρική εκπροσώπηση είναι Volkswagen, η οποία ολοένα και διευρύνει την γκάμα της με μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια “ID” (ID.3 και ID.4).

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το Reuters το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα νέο, μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, με διαστάσεις αντίστοιχες του Polo.

Advertisement
Advertisement

Το πρότζεκτ θα φέρει την κωδική ονομασία “Small BEV” (Μικρό ηλεκτρικό), ενώ αναφέρεται πως η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ, δηλαδή θα είναι πιο προσιτό από το ID.3.

Πληροφορίες αναφορικά με το πότε θα λανσαριστεί ή το εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή του δεν υπάρχουν προσώρας.

Advertisement

Σημειώνεται πως, με φόντο τα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων της ΕΕ, η VW ανακοίνωσε πως είναι αναγκασμένη να αυξήσει τις πωλήσεις των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων της, ώστε να καταλαμβάνουν το 60% εκ του συνόλου, έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία από το Wolfsburg, με ορίζοντα το 2025, αποβλέπει σε 1.5 εκατ. πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών.

Δεδομένων των ανωτέρω, τον προηγούμενο μήνα προχώρησε σε μια επένδυση ύψους 73 δισεκ. δολαρίων, 35 εκ των οποίων αφορούν την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το εκρηκτικό VW Tiguan R

Advertisement

Με 320 ίππους και Drift Mode το VW Golf R

VW ID.3: Τα 10 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει