Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΒΜW και ΜcLaren ετοιμάζουν ηλεκτρική F1;

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΒΜW και ΜcLaren ετοιμάζουν ηλεκτρική F1;

ΝΕΑ

ΒΜW και ΜcLaren ετοιμάζουν ηλεκτρική F1;

ΝΕΑ

H προηγούμενη μεγάλη συνεργασία μεταξύ ΒΜW και ΜcLaren οδήγησε στην παρουσίαση ενός από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία, της McLaren F1. Λέτε να το επαναλάβουν;

Advertisement
Advertisement

Το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας της ΒΜW με την ΜcLaren είναι κάτι που ιντριγκάρει τους φίλους της αυτοκίνησης, έχοντας κατά νου τι συνέβη όταν συναντήθηκαν οι δύο εταιρίες στο παρελθόν.

Η McLaren F1 έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελώντας ακόμα και σήμερα έναν θρύλο και ένα πανάκριβο απόκτημα για όσους μπορούν να δώσουν σχεδόν 20 εκατομμύρια για να αγοράσουν μία από τις μόλις 106 που κατασκευάστηκαν.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φήμες ότι οι δυο εταιρίες βρίσκονται πολύ κοντά στο να συνεργαστούν ξανά. Αυτή τη φορά με τα δεδομένα της εποχής, δηλαδή στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα ηλεκτρικό supercar, ίσως την ηλεκτρική αναβίωση μιας F1.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν δουλεύουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή σε μία σειρά τεχνολογιών που θα αποτελέσουν το υπόβαθρο για μία ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πάνω σε διαφορετικά οχήματα.

Η McLaren πάντως, από όσο γνωρίζουμε, βρίσκεται σε μία περίεργη θέση, καθώς συζητά με την Αudi, με την γερμανική εταιρία να θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της McLaren. Αυτές οι κουβέντες είναι αρκετά σοβαρές, καθώς η Αudi ψάχνει το “όχημα” για να μπει στην Formula 1. Και θα βοηθούσε και την McLaren η οποία έχει οικονομικά προβλήματα.

Advertisement

Προφανώς και είναι θεμιτό να δούμε την Αudi στην Formula 1, όμως όλοι θα ήθελαν να ξαναδούν μία συνεργασία μεταξύ ΒΜW και McLaren. Η F1 σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή, με την μοναδική έμπνευση του Gordon Murray στην σχεδίαση του αμαξώματος και των μηχανικών μερών και την χρήση του V12 της ΒΜW, ένα συνδυασμός που ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς ως η κορύφωση των σπορ αυτοκινήτων για χρήση σε δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)
Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε 10 McLaren F1 στην κατοχή του;
Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1