Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)

ΝΕΑ

Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)

ΝΕΑ

Το υπέροχο supercar των 22 εκατομμυρίων, όπως όλες οι απαιτητικές ντίβες, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση.

Advertisement
Advertisement

Ναι σωστά διαβάσατε, τόσο κοστολογείται η εντυπωσιακή F1 που έμελλε να πάει για πλύσιμο στα χέρια του κυρίου McNair.

Οι προτάσεις για πλύσιμο λίγες και κλασσικές. Να την πλύνεις στην αυλή του σπιτιού με το λάστιχο; Να την πας σε ένα βενζινάδικο για «μέσα-έξω;», να την πας σε ένα εξειδικευμένο VIP car wash; Ή στο αυτόματο μηχάνημα με κερματοδέκτη να κάνεις οικονομία;

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω για ένα «κόσμημα» τόσων εκατομμυρίων, που μάλιστα ανεβαίνει η αξία του χρόνο με το χρόνο. Η ιδανικότερη διαδικασία σύμφωνα με τον McNair ήταν το πλύσιμο με ξηρό πάγο. Το ice blasting -όπως αποκαλείται- αφορά ευαίσθητα αμαξώματα και ενδείκνυται για περιπτώσεις πανάκριβων αυτοκινήτων που μπορεί να πάθουν ζημιά ανεπανόρθωτη.

Advertisement
Advertisement

Το ice blasting είναι η εκτόξευση μικροσφαιριδίων CO2 με πίεση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και σε κρυφά σημεία που είναι απίθανο να καθαριστούν αλλιώς. Έτσι μπορεί να γίνουν σαν καινούριες οι δαγκάνες, τα δισκόφρενα, ακόμη και μηχανικά μέρη χωρίς τον κίνδυνο να σκουριάσουν ή να χαλάσουν από την πίεση.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε πως σε ορισμένα σημεία χρειάστηκε να καθαριστεί η F1 με ειδικό βουρτσάκι, ή ακόμη και με μπατονέτα έτσι ώστε να μην χαραχθεί το πολύτιμο αμάξωμα της. Για την ιστορία η σπάνια McLaren είχε διατεθεί προς πλειστηριασμό το 2018 αξιώνοντας 22 εκ. ευρώ, με άγνωστο το πόσο πουλήθηκε τελικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)
H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

Advertisement