Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1

ΝΕΑ

Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1

ΝΕΑ

Αυτή η McLaren F1 σημείωσε ρεκόρ τιμής πώλησης στην ιστορία του θρυλικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η εικονιζόμενη McLaren F1 του 1995 έσπασε το ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του μοντέλου, μιας και κατάφερε να πουληθεί σε πλειστηριασμό στο Pebble Beach ένταντι 17.350.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη McLaren F1 μπήκε “κάτω από το σφυρί” πριν από περίπου δύο μήνες και οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν ότι θα φτάσει λίγο πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης μιας McLaren F1 έγινε το 2017 με τιμή πώλησης τα 13,27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα 16,82 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε μια F1 με αγωνιστική περιβολή LM το 2019.

Advertisement
Advertisement

Την Παρασκευή, μια McLaren F1 σε ιδιαίτερη καφέ απόχρωση και μαύρο δερμάτινο σαλόνι έφυγε από το Peeble Beach με τελικό προορισμό τον νέο της ιδιοκτήτη, ο οποίος προφανώς για ευνόητους λόγους κρατάει την ανωνυμία του. Η ξεχωριστή McLaren F1 έχει διανύσει μόλις 390 χιλιόμετρα στη… ζωή της από τη στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο και είναι σίγουρα μία από τις πιο καλοσυντηρημένες F1 στον κόσμο. Μάλιστα, ακόμα φοράει τα γνήσια ελαστικά της Goodyear (Eagle F1).

Advertisement

Μεταξύ 1992 και 1998, η McLaren κατασκεύασε 106 F1, εκ των οποίων τα 64 έχουν νόμιμη άδεια κυκλοφορίας στον δημόσιο δρόμο. Σχεδιασμένο από το Gordon Murray, η F1 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό 6.1 V12 κινητήρα 627 ίππων και 650 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και η κίνηση προέρχεται από τον πίσω άξονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό βάρος της McLaren F1 είναι 1.240 κιλά.

Advertisement

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 386,4 χλμ./ώρα, κατατάσσοντάς το ως το πιο γρήγορο μοντέλο μέχρι σήμερα που εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)
McLaren F1: Μυθικό αντίτιμο σε δημοπρασία στις Η.Π.Α.
Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για τη McLaren F1

 

Advertisement