Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε 10 McLaren F1 στην κατοχή του;

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε 10 McLaren F1 στην κατοχή του;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε 10 McLaren F1 στην κατοχή του;

ΝΕΑ

Kατασκευάστηκαν μόλις 106 McLaren F1 και υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος είχε στην κατοχή του τις 10 από αυτές. Και κάποιες μάλιστα από τις πιο σπάνιες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της ΜcLaren F1 είναι λίγο πολύ γνωστή. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που σημάδεψε την ιστορία της αυτοκίνησης στα τέλη του προηγούμενου αιώνα και άλλαξε την πορεία των υπεραυτοκινήτων.

Στις μέρες μας η McLaren F1 είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα ελκυστικό για τους συλλέκτες, καθώς κατασκευάστηκαν μόλις 106 μονάδες. Και πλέον η τιμή της έχει εκτοξευθεί στα ύψη, και κυμαίνεται ανάμεσα στα 15 και τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Από αυτές τις 106 McLaren F1, υπήρξε ένας άνθρωπος που κατάφερε για κάποια περίοδο να έχει στην κατοχή του τις δέκα. Πρόκειται για τον γνωστό Σουλτάνο του Μπρουνέι, η συλλογή αυτοκινήτων του οποίου ανήκει στην σφαίρα του μύθου.

Advertisement
Advertisement

Για τους περισσότερους συλλέκτες και φίλους του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, οι συνθήκες φύλαξης στα γκαράζ του Σουλτάνου δεν είναι και οι καλύτερες, λόγω και της υψηλής υγρασίας που επικρατεί στην χώρα του. Και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους εικόνες με εξωτικά αυτοκίνητα παραδομένα στην φθορά και την σκουριά.

Φαίνεται όμως ότι για τις McLaren F1 η οικογένεια έχει άλλη αντίληψη. Και την περασμένη εβδομάδα ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μία McLaren F1 GT από την συλλογή του Σουλτάνου να φορτώνεται σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο. Και προφανή αποστολή να πάει στα κεντρικά της McLaren και να “φρεσκαριστεί”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LM (@brunei_car_collection)

Advertisement

Η συλλογή του Σουλτάνου δεν είναι μόνο πλούσια αριθμητικά αλλά και ποιοτικά σε ότι αφορά την McLaren F1. Στην δεκάδα υπάρχουν τρεις από τις πέντε F1 LM που κατασκευάστηκαν, μία αγωνιστική F1 GTR και αυτή η F1 GT, η οποία είναι η μία από τις μόλις τρεις που κατασκευάστηκαν. Κάποιες από τις F1 έχουν μάλλον πωληθεί, και σύμφωνα με γνωρίζοντες, υπάρχουν πλέον στα χέρια του Σουλτάνου τουλάχιστον επτά από αυτές.

Πάντως η εικόνα που βλέπουμε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποιες φθορές στο αμάξωμα και το χρώμα του. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια στέλνει για σέρβις μία F1 στην Βρετανία, καθώς τον Φεβρουάριο είχε ολοκληρωθεί μία αντίστοιχη διαδικασία στο αυτοκίνητο με το σασί νούμερο 8, και μετά επέστρεψε και πάλι στο Μπρουνέι.

Οι φωτογραφίες αυτές κάνουν φανερό ότι ο Σουλτάνος κατανοεί την αξία των αυτοκινήτων και κάνει σοβαρές προσπάθειες να τις συντηρήσει. Κάτι που κάνει τους φίλους του μοναδικού αυτοκινήτου να ελπίζουν ότι το ίδιο θα γίνει και με τις δύο εξαιρετικά σπάνιες μαύρες F1 LM, οι οποίες έχουν να εμφανιστούν δημόσια εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή ρεκόρ για μια McLaren F1
H McLaren F1 που μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολάρια (+video)
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)