Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Vision-S: Η Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO)

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision-S: Η Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO)

Mobility

Vision-S: Η Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO)

Mobility

Μετά τα Playstation και τις τηλεοράσεις, η Sony έρχεται να κάνει την έκπληξη στην αγορά του αυτοκινήτου ετοιμάζοντας το Vision S, τη δική της πρόταση, που είναι φυσικά γεμάτη από τεχνολογία αιχμής.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται, η Sony προχωράει με γοργούς ρυθμούς στις δοκιμές του Vision S που ετοιμάζει για να κατακτήσει την αγορά των ηλεκτρικών αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Sony κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τις δοκιμές του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Vision-S σε πραγματικές συνθήκες, μόλις ένα χρόνο μετά την ανακοίνωσή της για την πρόθεση εξέλιξής του στο πλαίσιο της CES του 2020. Το νέο υλικό αποκαλύφθηκε φυσικά στη φετινή, διαδικτυακή εκδοχή της CES, όπου φαίνεται το λειτουργικό πρωτότυπο του ηλεκτιρκού της αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια δοκιμών σε ευρωπαϊκούς δρόμους. Η ενημέρωση της Sony για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά από την είδηση της συνεργασίας της Hyundai με την Apple για το αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της δεύτερης. Στο video βλέπουμε μέρος των δοκιμών του αυτοκινήτου σε χιονισμένες περιοχές όπου επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Από τις πρώτες εικόνες «στον πραγματικό κόσμο» έχουμε τη δυνατότητα να ξεχωρίσουμε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Κατ’ αρχήν είναι θετικό το ότι η Sony για το Vision S επέλεξε ένα σχήμα που παραπέμπει στα σύγχρονα sedan με στοιχεία από sport coupe μοντέλα και όχι στη λογική ενός ογκώδους και υπερυψωμένου SUV/Crossover. Ο σχεδιασμός του Vision-S φαίνεται να συνδυάζει το Model S της Tesla, την Porsche Taycan και το Audi A7 (ειδικά στο πίσω μέρος), με τροχούς 21 ιντσών. Είναι μικρότερο και πιο στενό από το μοντέλο της Tesla αλλά το Vision S έχει μικρότερο ύψος κατά περίπου 20 χιλιοστά μόνο, πράγμα που μεταφράζεται σε πολύ καλη εικόνα ευρυχωρίας στην 4θέσια καμπίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kenichiro Yoshida, δήλωσε στην παρουσίαση του αυτοκινήτου πέρυσι: «Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη της κινητικότητας θα επαναπροσδιορίσει τα αυτοκίνητα ως χώρο ψυχαγωγίας. Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να συμβάλουμε στο μέλλον της κινητικότητας». Φυσικά με τη δήλωσή του αυτή, υπογραμμίζει τη διάθεση της Sony να «δει» και να δείξει το αυτοκινητιστικό μέλλον. Για την κατασκευή του πρωτοτύπου, η Sony συνεργάστηκε με τη Magna Steyr. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό και το μόνο που ξέρουμε είναι πως βρίσκονται ενσωματωμένες στο πάτωμα. Το αυτοκίνητο έχει δύο κινητήρες 272 ίππων (200kW), έναν σε κάθε άξονα και η Sony κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ούτε για την αυτονομία υπάρχουν πληροφορίες, όπως συμβαίνει και για την εφαρμοσμένη τεχνολογία που βλέπουμε πως θα υπάρχει με τις εξελιγμένες οθόνες να καλύπτουν όλο το πλάτος του ταμπλό και όχι μόνο. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως το Vision S θα έχει τη δυνατότητα να μετακινεί αυτόνομα τους επιβάτες του, χωρίς την ανάγκη συμμετοχής του οδηγού του στη διαδικασία. Το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας συνδέεται με κάθε είδους υπηρεσίες και ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για 5G ταχύτητες. Η Sony θέλοντας να υπογραμμίσει τις δυνατότητες ασφάλειας του Vision S, αναφέρει πως το μοντέλο εφοδιάζεται με 33 αισθητήρες.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

H Sony ετοιμάζει το πρώτο της αυτοκίνητο 

Advertisement

Έτοιμο το πρώτο BAC Mono R με εμφάνιση Playstation

H περιουσία του Elon Musk είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας