Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Sony ετοιμάζει το πρώτο της αυτοκίνητο (video)

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Sony ετοιμάζει το πρώτο της αυτοκίνητο (video)

Mobility

Η Sony ετοιμάζει το πρώτο της αυτοκίνητο (video)

Mobility

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony, Vision-S, που έκλεψε την παράσταση στην φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών CES, αναμένεται να πάρει τον δρόμο της παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτοποριακής τεχνολογίας όχημα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του ιαπωνικού κολοσσού με εταιρείες όπως η Bosch, η NVIDIA, η Qualcomm και η Continental, έχει φτάσει στο Τόκιο, με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή του.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το Vision-S έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές στο δρόμο, ένα γεγονός που φέρνει νέα δεδομένα για την ιστορία του Ιάπωνα κατασκευαστή, αλλά και αντικρούοντας παλαιότερες αναφορές της Sony, ότι δεν θα ήθελε ποτέ να μπει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος μικρότερο από ένα Tesla Model S (4.895 mm), αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο που φτάνει τα 3,0 μέτρα,  το τετραθέσιο Sony Vision-S διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τοποθετημένα έκαστο σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική τους ισχύ φτάνει τα 400kW (544 ίπποι), προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 240 χλμ./ώρα.

Το Vision-S θα εξοπλίζεται παράλληλα με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, ραντάρ Solid State LiDAR ώστε να μπορεί σε πραγματικό χρόνο να χαρτογραφεί τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και 33 συνολικά αισθητήρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάμερες, που υποστηρίζουν αναγνώριση προσώπου, όπως και κινήσεις του σώματος του οδηγού αποτυπώνοντας τα επίπεδα συγκέντρωσης και κόπωσης.

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

Η Amazon εισέρχεται στην αυτόνομη οδήγηση

Advertisement

Αυτόνομη οδήγηση 5ης γενιάς από την Waymo