Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές το νέο i30

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές το νέο i30

ΝΕΑ

Video: Όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές το νέο i30

ΝΕΑ

«Ακούσαμε τις ανάγκες των πελατών ώστε να επανακαθορίσουμε την πρότασή μας στην κατηγορία και να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο για όλους. Προσιτό, με ελκυστική εμφάνιση και εξαιρετικό στην οδήγηση». Τα λόγια του Αντιπροέδρου Μάρκετινγκ της Hyundai Ευρώπης, Jochen Sengpiehl, αποδίδουν ξεκάθαρα την απόσταση που είχε το σημερινό i30 από τα ανταγωνιστικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η νέα γενιά όμως κάνει ένα άλμα προς τα μπροστά. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στη Γερμανία, ενώ η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στην Τσεχία. Οι πρώτες εντυπώσεις από τη δημοσιογραφική του παρουσίαση είναι θετικές, με απτή ποιότητα κατασκευής, πλούσιο εξοπλισμό και σύγχρονους κινητήρες, όπως τους turbo 1.0 και 1.4, με 120 και 140 ίππους αντίστοιχα (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τα μηχανικά του μέρη).

Το νέο Hyundai i30 παρουσιάζει μία μακρά λίστα με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: Αυτόνομη πέδηση (ΑΕΒ) που ανιχνεύει άλλα οχήματα ή πεζούς και λειτουργεί από την ταχύτητα των 10 km/h και άνω, ανίχνευση κόπωσης του οδηγού (DAA), ρυθμιζόμενο Cruise Control, σύστημα ανίχνευσης οχήματος στην τυφλή γωνία των καθρεπτών (BSD), ειδοποίηση για διερχόμενο όχημα όταν το i30 κάνει όπισθεν (RCTA) και για ακούσια αλλαγή λωρίδας (LKAS), αναγνώριση των ορίων ταχύτητα σε πραγματικό χρόνο (SLIF), φώτα που ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο (HBA).

Advertisement
Advertisement