Live Κίνηση
Περισσότερα
VIDEO

Video: Η νέα Ford Mustang Mach-E GT απογειώνει τις αισθήσεις

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η νέα Ford Mustang Mach-E GT απογειώνει τις αισθήσεις

VIDEO

Video: Η νέα Ford Mustang Mach-E GT απογειώνει τις αισθήσεις

VIDEO

Η ισχυρότερη Mustang Mach-E αποδίδει 487 ίππους και 860 Nm ροπής, τιμές που σας κάνουν να νιώθετε σαν να βρίσκεστε μέσα σε αεροσκάφος.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Ford Mustang Mach-E GT μπορεί να κόψει την ανάσα με τις επιδόσεις της, ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει από το συναρπαστικό οδηγοκεντρικό της χαρακτήρα. Μιλώντας όμως για επιδόσεις, η Mach-E GT έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 100 πρώτα χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Πώς γίνεται αυτό;
Δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς της Mustang Mach-E GT και μαζί παράγουν ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm – σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Ο νέος, πίσω σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή του ακαριαία (σε 0,5 δευτερόλεπτα), ενώ ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας του συστήματος τετρακίνησης παρέχει ανεξάρτητα πρόσθετη ισχύ, ροπή και ελκτική πρόσφυση στους εμπρός τροχούς για ομαλή επιτάχυνση και άριστες επιδόσεις στις στροφές.

Advertisement
Advertisement

Το κινητήριο σύνολο είναι διαμορφωμένο για να αυξάνει προοδευτικά την ισχύ που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω της κατανομής της τετρακίνησης, καθώς οι οδηγοί επιλέγουν αντίστοιχα τα προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed – προσαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό τα οδηγικά χαρακτηριστικά μεταξύ ενός πολιτισμένου, κυρίως προσθιοκίνητου SUV και ενός δυναμικού σπορ coupe με αυξημένη κατανομή ισχύος πίσω.

Συν ένα “πιστάδικο” πρόγραμμα
Οι οδηγοί της Mustang Mach-E GT μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το αποκλειστικό προφίλ οδήγησης Untamed Plus. Μαζί με το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, την αυξημένη απόκριση του γκαζιού, τη σφικτότερη ανάρτηση, τα εικονικά κατεβάσματα και τον ενισχυμένο εσωτερικό ήχο του προγράμματος Untamed, το προφίλ Untamed Plus ρυθμίζει το σύστημα κίνησης ώστε να προσφέρει σταθερότητα όσον αφορά την παροχή ισχύος και ροπής σε διαδοχικούς γύρους σε μία πίστα. Το προφίλ αυτό ρυθμίζει επίσης και τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας για ελάχιστη παρέμβασή τους κατά την οδήγηση σε πίστα. Ο πιο δυνατός ήχος στο εσωτερικό αυξάνει την ακουστική απόλαυση ακόμα και με το όχημα σταματημένο.

Advertisement

Περί φόρτισης
Για την λειτουργία των δύο κινητήρων υπάρχει μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα στις 88 kWh, η οποία παρέχει την εξαιρετική αυτονομία των 500 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP. Η φόρτισή της είναι ταχύτατη, αφού σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να ανακτήσει 99 χιλιόμετρα εμβέλειας σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% έως το 80% ο χρόνος φόρτισης σε αντίστοιχης ισχύος παροχή δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά.

Advertisement

Κορυφαία συμπεριφορά
Η Mach-E GT προσφέρεται στάνταρ με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide ειδικά σχεδιασμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, με το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ να επεμβαίνουν στην απόδοσή τους σε πραγματικό χρόνο και να προσαρμόζουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και το προφίλ οδήγησης που έχει επιλεγεί. Το εξαιρετικό υπόβαθρο των αναρτήσεων έρχονται να συνδράμουν τα ειδικά φρένα και τα αποκλειστικά για την Μustang Mach-E GT ελαστικά. Τα τελευταία είναι φτιαγμένα σε συνεργασία με την Pirelli και έχουν μία ειδική γόμα και χάραξη στο πέλμα, το οποίο είναι διάστασης 245/45 R20. Τα ελαστικά αυτά είναι πλάτους 8 ιντσών, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με τα εμπρός να είναι διαμέτρου 385 χιλιοστών. Τα φρένα αυτά έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Brembo και η απόδοσή τους είναι αντίστοιχη των επιδόσεων και των ικανοτήτων ενός σούπερ σπορ μοντέλου.

Advertisement

Η Ford με την Mustang Mach-E GT αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν στερείται από την σπορ απόλαυση, αλλά αντίθετα έχει νέα και πιο ελκυστική μορφή, και μάλιστα με μηδενικούς ρύπους και μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Η ηλεκτρική εποχή μπορεί να είναι εθιστική, και η Ford ήδη το κάνει πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως κάνει η Mustang Mach-E οικονομία στη Ford;
Ford Mustang Mach-E GT: O μύθος συνεχίζεται και στην ηλεκτροκίνηση
Ford Mustang Mach-E GT: Ηλεκτρικός κεραυνός