Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: O μύθος συνεχίζεται και στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: O μύθος συνεχίζεται και στην ηλεκτροκίνηση

FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: O μύθος συνεχίζεται και στην ηλεκτροκίνηση

FORD 2022

Με την ηλεκτρική Μustang η Ford μπαίνει στην ηλεκτρική εποχή με το όνομα του πιο εμβληματικού της μοντέλου. Και με την Mustang Mach-E GT των 487 ίππων δείχνει ότι το παρελθόν μπορεί να περάσει στο μέλλον όχι μόνο χωρίς απώλειες αλλά με σημαντικά κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα της Mustang είναι συνδεδεμένο όχι μόνο την Ford και την Αμερικάνικη κουλτούρα, αλλά και την ίδια την έννοια της σπορ οδήγησης. Εδώ και πάνω από πεντέμισι δεκαετίες, η Mustang έχει δημιουργήσει τον δικό της μοναδικό μύθο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια, με την εξαγωγή της και πέρα από τις ΗΠΑ, έχει καταφέρει να είναι το πιο δημοφιλές σε πωλήσεις σπορ μοντέλο στον κόσμο.

Για την Ford η χρήση του ονόματος της Μustang για την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ήταν μίας εξαιρετικής έμπνευσης κίνηση, η οποία αποδείχτηκε και άκρως επιτυχημένη με την εμφάνιση της ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίασή της, αν και βασίζεται στην λογική ενός τετράθυρου πενταθέσιου SUV κρατά ατόφιο το σπορ DNA της κλασικής Mustang, έχοντας πολλά κοινά γνωρίσματα, όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα ή την ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα και τις κουπέ γραμμές στο αμάξωμα.

Θέλοντας να διατηρήσει το συναισθηματικό φορτίο της κλασικής Mustang η Ford κατάφερε να δημιουργήσει ένα όχημα γεμάτο αναφορές στο παρελθόν, αλλά και με πολύ ξεχωριστές ματιές στο μέλλον, όπως για παράδειγμα η κλειστή μάσκα, το μακρύ και εντυπωσιακό καπό, τους επιβλητικούς προβολείς και τα έντονα νεύρα στο πλάι.

Advertisement

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την Ford με την Mustang Mach-E να είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο και σίγουρα το πιο ξεχωριστό και σπορ ηλεκτρικό premium SUV που υπάρχει στην αγορά σήμερα.

Το μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 4,71 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2.984 χιλιοστά, κάτι που σε συνδυασμό με την άριστη χωροταξική μελέτη εξασφαλίζει τεράστιους χώρους για τους επιβάτες, αντίστοιχους με πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και κατά πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα.

Advertisement

Εξίσου μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ το οποίο φθάνει έως τα 519 λίτρα έως την οροφή, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 81 λίτρα που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό (λόγω της απουσίας συμβατικού κινητήρα) όπου μπορούν να αποθηκευτούν διάφορα πρώτης ανάγκης αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα καλώδια φόρτισης.

Η έκδοση GT έχει να επιδείξει μερικά ακόμα επιπλέον χαρακτηριστικά με σπορ αναφορές, όπως οι μοναδικοί εξωτερικοί χρωματισμού Grabber Blue και Cyber Orange, την ειδική πολυανθρακική μάσκα με τρισδιάστατα χαρακτηριστικά και το νέας σχεδίασης εμπρός προφηυλακτήρα με τις νέες εισαγωγές αέρα και το καινούργιο σπόιλερ.

Advertisement

Tον έξτρα σπορ χαρακτήρα τονίζουν στοιχεία όπως οι μεγάλες ζάντες των 20 ιντσών με τα πολύ φαρδιά ελαστικά της Pirelli, οι κόκκινες δαγκάνες της Brembo ενώ τον δικό τους τόνο στο σχέδιο δίνουν οι βαμμένη οροφή σε μαύρο χρώμα και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Στο σαλόνι τις εντυπώσεις κλέβουν τα εξαιρετικά σπορ καθίσματα της Ford Performance τα οποία έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζουν εξαιρετικά τα σώματα στην σπορ οδήγηση. Η επένδυσή τους είναι από διάτρητο δέρμα σουέντ, κάτι που προσθέτει έναν αέρα πολυτέλειας στο σαλόνι της Mustang Mach-E GT.

Ένα ακόμα σημείο που κάνει την διαφορά είναι η τεράστια οθόνη αφής των 15,5 ιντσών σε κάθετη διάταξη, η οποία προβάλλει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου και το σύστημα πολυμέσων. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό πολυτέλειας είναι το κορυφαίο ηχοσύστημα της Β&Ο με 10 ηχεία και με μία ενσωματωμένη ηχομπάρα που διατρέχει όλο το επάνω μέρος του ταμπλό.

Το περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας ολοκληρώνει μία πληθώρα συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Συνολικά, με την Mustang Mach-E GT η Ford φτιάχνει το απόλυτο σπορ ηλεκτρικό SUV των ημερών μας, το οποίο πέρα από την μοναδική οδηγική απόλαυση που προσφέρει είναι και ένα αυτοκίνητο με premium χαρακτηριστικά πολυτέλειας και άνεσης με το πιο προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο για την ασφάλεια και την ψηφιακή διασύνδεση των επιβατών.

Ο μύθος λοιπόν συνεχίζεται, βελτιωμένος και επαυξημένος, και με την ηλεκτρική του υπογραφή να εγγυάται ατέλειωτα χιλιόμετρα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των επιβατών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Πληθώρα εκδόσεων και πλούσιος εξοπλισμός
Ford Mustang Mach-E GT: Η fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης
Ford Mustang Mach-E: Εμπνευσμένο στιλ για το πιο σπορ premium ηλεκτρικό