Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το επετειακό Ford GT

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το επετειακό Ford GT

ΝΕΑ

Αυτό είναι το επετειακό Ford GT

ΝΕΑ

Η Ford τιμά για ακόμη μία φορά το ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Όταν το 1964 η αμερικάνικη μπράντα ξεκινούσε τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου πρωτότυπου μοντέλου, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος δεν θα μπορούσε να φανταστεί τις επιτυχίες του, κυρίως στους αγώνες αντοχής, όπως ο διάσημος 24ωρος του Le Mans.

Αναφερόμαστε φυσικά στο GT40, το αυτοκίνητο που αποτέλεσε τον «εφιάλτη» για ιστορικές φίρμες, όπως την Ferrari και την Porsche, που είχαν παράδοση στο να κατακτούν την πρώτη θέση στο προαναφερθέντα απαιτητικό αγώνα. Θέλοντας να τιμήσει το πρωτότυπο μοντέλο του 1964, η Ford παρουσίασε στο Μοντερέι της Καλιφόρνια μία συλλεκτική έκδοση, την GT ’64 Prototype Heritage Edition, η οποία διατηρεί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Όπως τον λευκό εξωτερικό χρωματισμό Wimbledon White, ο οποίος συνδυάζεται με μπλε καπό και την θρυλική λωρίδα στην οροφή, ενώ δεν λείπουν οι βαμμένες ασημί δαγκάνες των φρένων και το αεροδυναμικό bodykit, με τους εξωτερικούς καθρέπτες, το εμπρός σπλίτερ, τον πίσω διαχύτη και τις ζάντες 20 ιντσών να είναι κατασκευασμένα από carbon.

H χρήση του carbon συνεχίζεται και στο εσωτερικό, κυρίως στις πλαϊνές κολώνες, στις χειρολαβές, στην κεντρική κονσόλα, αλλά και στα καθίσματα, με τα τελευταία να είναι επενδυμένα από alcantara, ενώ δεν λείπει και το δερμάτινο τιμόνι.

Advertisement

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το επετειακό ‘64 Prototype Heritage Edition δεν έχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με το γνωστό μας GT. Αυτό σημαίνει ότι και εδώ υπάρχει ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3,5 λίτρων, που αποδίδει 655 ίππους, με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag να αναλαμβάνει την μεταφορά της ισχύος στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Προς το παρόν ο κατασκευαστής δεν έχει αναφερθεί στην τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου, που πιθανότατα να μην αποτελεί ευκαιρία για τους περισσότερους από εμάς, καθώς η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη στα 50 κομμάτια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα αγωνιστικά Ford GT με εντυπωσιακούς χρωματισμούς
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969
Αυτά είναι τα νέα αγωνιστικά του NASCAR (+video)