Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πως κάνει η Mustang Mach-E οικονομία στη Ford;

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως κάνει η Mustang Mach-E οικονομία στη Ford;

NEWSMOTO

Πως κάνει η Mustang Mach-E οικονομία στη Ford;

NEWSMOTO

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τις μονάδες διαχείρισης της Mustang Mach-E, είναι πολύ χρήσιμα για τη Ford που «προσαρμόζει» τα στοιχεία του εξοπλισμού ανάλογα και εξοικονομεί χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Mach-E «κατασκοπεύει» τις συνήθειες των οδηγών της και «κατευθύνει» τη Ford σε καλύτερα αποτελέσματα από την οικονομία κλίμακος.

Η προσπάθεια για τον περιορισμό του κόστους είναι διαρκής από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όπως αποδεικνύεται, η Ford χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται από τη χρήση της Mustang Mach-E προς αυτή την κατεύθυνση. Στο συγκεκριμένο θέμα, η Ford με τα δεδομένα που χρησιμοποίησε, όπως ισχυρίζεται έχει περιορίσει το κόστος έως και τα 874 ευρώ ανά αυτοκίνητο (κάτι που όμως δεν φτάνει στον καταναλωτή…).

Advertisement
Advertisement

Η Ford δημιούργησε μια ομάδα εργασίας που ως στόχο έχει να μελετηθεί ο ανταγωνισμός αλλά και οι εισροές δεδομένων ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες έχουν «δώσει» κάποια στοιχεία από τη χρήση του αυτοκινήτου (φωτογραφίες, σχόλια, κλ.π.) προκειμένου να εντοπιστούν σημεία του αυτοκινήτου που μπορούν να βελτιωθούν ή να εξαλειφθούν. Από αυτή τη διαδικασία προέκυψε και η ανάλυση του εξοπλισμού του αυτοκινήτου.

Όταν η Ford συγκέντρωσε στοιχεία που έδειχναν πως οι περισσότεροι άνθρωποι απολάμβαναν τα θερμαινόμενα καθίσματα στη Mustang Mach-E αλλά πολύ λίγοι χρησιμοποιούν τα αεριζόμενα καθίσματα, προέβη στην απόφαση τα μεν να τα προσφέρει στο βασικό πακέτο, ενώ τα δεύτερα να είναι έξτρα. Κάπως έτσι, προωθήθηκε και η οικονομία κλίμακας στην εξέλιξη και την ολοκλήρωση του μοντέλου.

Advertisement

Όπως κάθε υπολογιστής, τηλέφωνο ή άλλη έξυπνη συσκευή, τα σύγχρονα οχήματα συλλέγουν τόνους δεδομένων σχετικά με τη συμπεριφορά του οδηγού. Ο Daren Palmer Γενικός Διευθυντής των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford, έδωσε το στίγμα λέγοντας πως «δεν πρόκειται για απογύμνωση του αυτοκινήτου από εξοπλισμό αλλά για απλοποίηση της διαδικασίας της προσφοράς στοιχείων που ο κόσμος αγαπά να έχει».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Ford Ranger Raptor
Ford Mustang Mach-E GT: Η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται συναρπαστική
Νέα Mustang GT3 από την Ford Performance