Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Veyron!

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Veyron!

ΝΕΑ

Video: Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Veyron!

ΝΕΑ

Η Bugatti αποδίδει την δέουσα προβολή στην Grand Sport Vitesse La Finale, όπως ονομάζεται η τελευταία Veyron που κατασκευάστηκε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πρόκειται για την 450η και τελευταία Veyron που ολοκληρώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία όχι μόνο της Bugatti, αλλά και της αυτοκίνησης. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής που έχουν υπάρξει ποτέ και για την ώρα το ταχύτερο στον κόσμο (με την υψηλότερη τελική ταχύτητα).

Advertisement
Advertisement

Η πορεία της Veyron κράτησε 10 χρόνια και η La Finale που βλέπετε στο βίντεο εξοπλίζεται με τον θηριώδη W16 των 8.000 cc που αποδίδει 1.200 PS. Το 0-100 πετυχαίνεται σε 2,6 sec με τελική ταχύτητα στα 410 km/h, και η παραγωγή στο εργοστάσιο στην Γαλλία μπορεί να τερματίστηκε αλλά ήδη γίνονται προετοιμασίες για την επερχόμενη Chiron. Η οποία θα αντικαταστήσει την Veyron με τις φήμες να αναφέρουν πως θα αποδίδει περίπου στα 1.500 PS και την τελική να φτάνει τα 500 km/h!

Προσωπικά, εκτιμώ πως τα 1.500 άλογα είναι εφικτά, ειδικά αν συνδυαστεί και ηλεκτρικό κύκλωμα (δηλ. να υπάρξει υβριδικό σύστημα). Αλλά για την τελική των 500 km/h θα πρέπει πρώτα να υπάρξει και το ελαστικό που να αντέχει σε τέτοια όρια. Υπομονή, καθώς μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να παρουσιασθεί η Chiron σε πρωτότυπη μορφή για να ακολουθήσει η παραγωγής από το 2016.