Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Van το Apple Car;

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Van το Apple Car;

Mobility

Van το Apple Car;

Mobility

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι σε επίπεδο σχεδίασης για το περιβόητο Apple Car που όλοι περιμένουμε. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η φαντασία όλων όσοι έχουν την ικανότητα και τις γνώσεις να σχεδιάζουν, οργιάζει και πολλές φορές μας δίνει ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Ο Τούρκος επαγγελματίας σχεδιαστής αυτοκινήτων Emre Husmen, έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του πρόταση για το Apple Car που όλοι περιμένουμε να δούμε πως θα είναι στην πραγματικότητα.

Για τον Husmen, το Apple Car θα είναι ένα van με μεγάλους τροχούς και απ’ όσο μπορούμε να κρίνουμε από τη διαμόρφωση του αμαξώματος, θα προσφέρει και πολύ μεγάλους χώρους για τους επιβάτες του. Το Apple iV Concept, είναι αυτό που φαντάζεται ο Husmen ως το αυτοκίνητο της Apple. Είναι ένα ηλεκτρικό επιβατικό van στα πρότυπα των μεγάλων πολυμορφικών, με 5θέσια διαμόρφωση (1+2+2) και μήκος 5 μέτρα. Διαθέτει μια κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης, η οποία εκμεταλλεύεται της εξαιρετική περιμετρική ορατότητα που προκύπτει από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του αμαξώματος. Επίσης, όπως ενημερώνει ο σχεδιαστής, το αυτοκίνητο θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα με τη χρήση προηγμένων συστημάτων Lidar και με μια σειρά από κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, αν εξαιρέσουμε το μέγεθος των τροχών που ο Husmen τους προσδιορίζει ως 26 ιντσών και τα φτερά που προσθέτουν πλάτος στο έτσι και αλλιώς μεγάλο αμάξωμα, η σχεδίαση είναι παραπάνω από ικανοποιητική καθώς καταφέρνει και παρουσιάζεται πολύ συγκροτημένη, με σωστές αναλογίες και όλα τα φουτουριστικά στοιχεία που περιμένει να δει κανείς από το αυτοκίνητο της Apple. Ανάμεσα σε αυτά, είναι τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας εμπρός και πίσω, που προσδιορίζουν με ακρίβεια το πλάτος του αμαξώματος. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου της Apple του Husmen είναι οι δύο τύποι φόρτισης. Η πρώτη είναι μέσω της τυπικής θύρας φόρτισης στο καπό, ενώ η άλλη είναι ασύρματου τύπου μέσω φορτιστή που θα μπορεί να εγκατασταθεί και στο σπίτι (είναι αντίστοιχο με τον τρόπο φόρτισης των Apple Watch) και θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στις τυχόν ενημερώσεις λογισμικού από την εταιρεία.

Πηγή: Motor1

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Θα κατασκευάσει το Apple Car η Nissan;
Vision-S: H Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO) 
Σε πέντε χρόνια θα κυκλοφορήσει το Apple Car