Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του Apple Maps θα είναι σούπερ!

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη γενιά του Apple Maps θα είναι σούπερ!

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του Apple Maps θα είναι σούπερ!

ΝΕΑ

Η Apple εξελίσσει την εξατομικευμένη εφαρμογή πλοήγησης, σκοπεύοντας να διαθέσει πολλά νέα χαρακτηριστικά για τη διευκόλυνση του καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση σε άλλα προϊόντα, όπως το Apple Maps και το Apple CarPlay, μοιάζουν μονόδρομος πλέον για την αμερικανική εταιρεία τεχνολογιών. Το Apple Car, όπως όλα δείχνουν, έχει μπει στο «ψυγείο» για τα καλά και η Apple δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενασχοληθεί με τα αυτοκίνητα με άλλους τρόπους.

Ένας εξ αυτών, είναι σίγουρα το Apple Maps. Πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκε η νέα ευρεσιτεχνία της εταιρείας για την εφαρμογή που θα προσφέρει μία λιγότερη διαδραστική εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δε θα απασχολείται το ίδιο την ώρα της πλοήγησης, διότι ορισμένες διαδικασίες θα γίνονται αυτόματα.

Αρχικά, το Apple Maps θα μπορεί να υπολογίζει ή να μαντεύει τη διαδρομή πριν την εκκίνηση, αναλόγως το ιστορικό των διαδρομών του χρήστη, την ώρα που ξεκινάει και τους συνήθεις προορισμούς του.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα, η εφαρμογή θα περνάει από έλεγχο τους δρόμους, ώστε να εντοπίζει που υπάρχει πολύ μποτιλιάρισμα, για να προτείνει από μόνη της μία άλλη διαδρομή που συμφέρει τον χρήστη σε θέμα χρόνου και ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με την Apple, εάν ο χρήστης επιλέξει έναν συχνό προορισμό του με τη συνηθισμένη διαδρομή, το Maps θα επεμβαίνει λιγότερο και το interface θα είναι απλούστερο, λόγω του ότι θεωρητικά, ο χρήστης θα έχει μάθει ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής απέξω.

Αντίθετα, εάν ο οδηγός επιλέξει έναν προορισμό στον οποίο δεν έχει ξαναπάει ποτέ με το Apple Maps, θα έχει πλήρη πληροφόρηση και λεπτομέρειες της διαδρομής στροφή προς στροφή.

Advertisement

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τεχνολογία των Maps θα ήταν μέρος του αυτόνομου Apple Car. Όλες οι πληροφορίες θα μεταφέρονταν αυτόματα από το iPhone του χρήστη στο αυτοκίνητο με μηδενική προσπάθεια κι έτσι θα είχε την πλοήγηση έτοιμη. Το ίδιο ακριβώς, αναμένεται να συμβεί με το Apple CarPlay, συνεπώς η διευκόλυνση θα ισχύσει και τώρα.

Γίνεται κατανοητό, ότι η επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Apple Car μάλλον δεν πήγε στράφι, διότι οι χιλιάδες πατέντες που είχαν σχέση με την εξέλιξή του, τώρα ενσωματώνονται σε άλλα προϊόντα της Apple.

Advertisement

Η νέα γενιά του Apple Maps είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και θα τη δούμε σε συσκευές.

Αναμένεται να μάθουμε περισσότερα εντός του χρόνου, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις φιλοδοξίες της στην αυτοκίνηση στο WWDC 2024.