Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βαν για… χίπις από τη Renault

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βαν για… χίπις από τη Renault

ΝΕΑ

Βαν για… χίπις από τη Renault

ΝΕΑ

Η Renault αποτίνει φόρο τιμής στα «Παιδιά των Λουλουδιών» μέσω της παρουσίασης ενός caravan που θα τους χάριζε στιγμές χαλάρωσης και ταυτόχρονα θα ικανοποιούσε τις οικολογικές τους ανησυχίες.

Advertisement
Advertisement

Αντισυμβατικοί, ονειροπόλοι, διψασμένοι για ζωή. Έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με τρεις λέξεις τους «χίπις», αυτούς τους αντικομφορμιστές νέους που έκαναν την εμφάνισή τους στα μέσα του 1960, ξεχωρίζοντας για τις κορδέλες στα μαλλιά, τα στρογγυλά γυαλιά, τα πολύχρωμα μπλουζάκια, τα σκισμένα jeans και τα ρόκ – ή πολλές φορές ψυχεδελικάακούσματά τους.

Η Renault νοσταλγεί το κίνημα των… παιδιών των λουλουδιών και φέρεται έτοιμη να τους αποτίνει φόρο τιμής μέσω της παρουσίασης “Hippie Caviar Hotel”. Ο λόγος για ένα επιβατικό βαν που θα δώσει το «παρών» στο Caravan Salon στο Düsseldorf της Γερμανίας, την κορυφαία εκδήλωση παγκοσμίως για το τροχόσπιτο και τον κατασκηνωτικό τουρισμό, που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου.

To Hippie Caviar Hotel βασίζεται στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Trafic και περιγράφεται ως ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να οδηγηθεί. Η Renault ήταν φειδωλή στην πληροφόρησή μας για το μοντέλο, αλλά όπως μπορούμε να διακρίνουμε το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι φινιρισμένο στα χρώματα Almond Flakes (γαλάζιο) και Anodised Silver Grey (ασημί), χαρίζοντας στο βαν έναν εύθυμο χαρακτήρα, συμβατό με την ιδιοσυγκρασία των χίπις.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο «όπλο» του Hippie Caviar Hotel είναι η –προσβάσιμη μέσω σκάλας- βεράντα που προσφέρεται για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Για το τελευταίο φροντίζει ένα τραπεζάκι για καφέ και δύο ανακλινόμενες πλάτες καθισμάτων που επιτρέπουν στους διαμένοντες να ξαπλώσουν και να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μάλλινες και ξύλινες επενδύσεις, ταπετσαρίες τύπου washi (με λουλούδια) καθώς και ένα κάθισμα που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι μήκους 195 εκ. και πλάτους 145 εκ.

Advertisement

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το αυτοκινούμενο μπορεί να συνδυαστεί και με μια ξεχωριστή πλατφόρμα που «κουμπώνει» στο πίσω μέρος του, προσθέτοντας στον πλούσιο εξοπλισμό ένα μπάνιο, μια τουαλέτα και ένα σημείο φόρτισης.

Advertisement

Σημειωτέον ότι το Hippie Caviar Hotel της Renault δεν προορίζεται για εμπορική χρήση, μιας και αποτελεί showcar. Αξίζει, ωστόσο, να επαναλάβουμε πως θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Trafic που θα λανσαριστεί το επόμενο έτος, παίρνοντας θέση δίπλα στο νέο Kangoo ZE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi

Advertisement