Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρομάζει το εσωτερικό του μιμητή του Defender, του Ineos

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομάζει το εσωτερικό του μιμητή του Defender, του Ineos

ΝΕΑ

Τρομάζει το εσωτερικό του μιμητή του Defender, του Ineos

ΝΕΑ

Η σπαρτιάτικη καμπίνα του Ineos Grenadier είναι φουλ από διακόπτες και είναι κατασκευασμένη από ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η προσμονή των οπαδών της off-road οδήγησης για το λανσάρισμα του Ineos Grenadier, ενός σκληροτράχηλου βρετανικού μοντέλου που έχει χριστεί ως η… αναβίωση του κλασσικού Defender.

Για να μετριάσει, λοιπόν, την αγωνία των απανταχού οπαδών της εκτός δρόμου περιπέτειας, η εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου James Ratcliffe, έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την καμπίνα του.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα είναι πραγματικά σπαρτιάτικη, με τους ανθρώπους της εταιρείας να προτάσσουν έννοιες, όπως είναι η στιβαρότητα, η ανθεκτικότητα και η πρακτικότητα. Τα υλικά έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στο πάτωμα υπάρχουν αποχετευτικές τρύπες για να μπορεί να ξεπερνά απρόσκοπτα απαιτητικά υδάτινα κωλύματα.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η κεντρική κονσόλα η οποία βρίθει από διακόπτες, που στην πλειονότητά τους είναι περιστροφικοί. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρεία έχουν υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία και έχουν μεγάλο μέγεθος, ώστε να επιτρέπεται ο εύκολος χειρισμός τους σε περίπτωση που ο οδηγός φοράει γάντια.

Advertisement

Στην οροφή εντοπίζεται μια πληθώρα προεγκατεστημένων βοηθητικών διακοπτών, η λειτουργία των οποίων ορίζεται από τον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Στη βάση της κεντρικής κονσόλας, πέρα από των επιλογέα του βοηθητικού κιβωτίου (transfer case) υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, υπάρχει και ο επιλογέας του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF, το οποίο, όπως προδίδει η εικόνα, συνεργάζεται με μοτέρ της BMW.

Τέλος, το «παρών» δίνει και μια κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο 12,3”, η οποία ελέγχεται από έναν μεγάλο περιστροφικό διακόπτη, όπως το σύστημα infontainment της BMW.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως, το Grenadier θα περνά τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου στο Χάμπαχ της Γερμανίας, το οποίο η Ineos αγόρασε πρόσφατα από τη Mercedes. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Explorer Timberline: Για off-road ξεφάντωμα (video)
Το VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off-road
Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 25.00

0 ευρώ