Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Explorer Timberline: Για off-road ξεφάντωμα (video)

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Explorer Timberline: Για off-road ξεφάντωμα (video)

ΝΕΑ

Ford Explorer Timberline: Για off-road ξεφάντωμα (video)

ΝΕΑ

Η Ford ενισχύει τον εκδρομικό χαρακτήρα του δημοφιλούς SUV της, παρουσιάζοντας την off-road έκδοση Timberline.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο SUV της Ford στην Ευρώπη, το Explorer, είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, ενσωματώνοντας ένα plug-in υβριδικό σύστημα συνδυαστικής απόδοσης 457 PS.

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο κινητήριο σύνολο που συνδυάζει έναν 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα EcoBoost, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 13,6 kWh που προσφέρει έως και 48 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2,9 lt./100 km και οι εκπομπές CO2 66 g/km, απαλλάσσοντας τον κάτοχο από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Στην πατρίδα του, ωστόσο, το επιβλητικό SUV προσφέρεται σε μια πλουσιότερη γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξή του ως μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση.

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει η έκδοση με τον 4κύλινδρο σε σειρά 2,3 lt που παράγει 300 PS/420 Nm ροπής και συνεργάζεται με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Το συγκεκριμένο μοτέρ χρησιμοποιεί και μια νέα έκδοση του μοντέλου, η οποία έχει off-road προσανατολισμό και είναι έτοιμη να διασταυρώσει τα ξίφη της με τα Toyota 4Runner, Jeep Grand Cherokee και Subaru Outback Wilderness. Όπερ και εγένετο το Ford Explorer Timberline, το οποίο έχει ενισχυμένο περιπετειώδη χαρακτήρα, premium πινελιές και πιο εξαγριωμένη εμφάνιση.

Advertisement

Οι επεμβάσεις ξεκινούν από την ανεξάρτητη ανάρτηση η οποία παρέχει στο SUV κατά 20 mm αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας πλέον τα 221 mm. Η παραπάνω ρύθμιση επέτρεψε την ενσωμάτωση νέων τροχών (18” σε gloss black), ντυμένων με All terrain 265/65R18 Bridgestone Dueler A/T ελαστικά.

Ως στάνταρ ενσωματώνεται το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive που προσαρμόζει ανάλογα την κατανομή της ροπής με φόντο την ενίσχυση τόσο των επιδόσεων όσο και των εκτός δρόμου ικανοτήτων του Explorer. Σημαντική είναι και η συνεισφορά του στάνταρ διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (Torsen) που περιορίζει το σπινάρισμα του χωρίς φορτίο τροχού, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε ολισθηρές επιφάνειες.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το Ford Explorer Timerline ξεχωρίζει για την πιο στιβαρή όψη του, για την οποία φροντίζει το νέο χρώμα Forged Green Metallic, αλλά και τα πολλά στιλιστικά στοιχεία σε μαύρο χρώμα, όπως είναι τα λογότυπα, οι ζάντες, οι προφυλακτήρες και η απόχρωση των φωτιστικών σωμάτων.

Στο εσωτερικό συναντάμε επενδύσεις Deep Cypress (βαθύ κυπαρισσί), θερμαινόμενα καθίσματα υψηλής ποιότητας με επένδυση βινυλίου και υφασμάτινα ένθετα, όπως και πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες σε Deep Tangerine (βαθύ μανταρινί).

Το Ford Explorer Timberline δεν αναμένεται να διατεθεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ηλεκτρικό Ford Bronco
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E