Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρεις γενιές Toyota πηγαίνουν με το… πλάι (+video)

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρεις γενιές Toyota πηγαίνουν με το… πλάι (+video)

ΝΕΑ

Τρεις γενιές Toyota πηγαίνουν με το… πλάι (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota είχε πάντα στο DNA της τις πισωκίνητες αταξίες. Και τώρα τις βγάζει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος στην πρώτη γραμμή της δραστηριότητάς της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Τoyota να είναι ο μεγάλος παγκόσμιος κατασκευαστής με αυτοκίνητα φτιαγμένα να αρέσουν και να εξυπηρετούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όμως ποτέ δεν έκρυψε ότι οι αγωνιστικές δραστηριότητες έχουν ξεχωριστή θέση στην φιλοσοφία της.

Κάτι που γίνεται φανερό όχι μόνο από την συμμετοχή της σε επίσημους αγώνες κάθε μορφής, αλλά και σε κάποια σπορ αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία. Ιδίως τα πισωκίνητά της.

Πιστή στην παράδοση του drifting που κάνει θραύση και στην Ιαπωνία, η Toyota συνεχίζει την παρουσίαση μοντέλων που γιγαντώθηκε με την εμβληματική ΑΕ86. Η κλασική συνταγή “εμπρός κινητήρας-πίσω κίνηση) ή FR (Fron engine-Rear wheel drive) βρήκε άξιους διαδόχους στις GT86 και τώρα στην GR86.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία μάζεψε και τις τρεις γενιές των πισωκίνητων Toyota και τις έβαλε μέσα σε μία πίστα να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να ντριφτάρουν δίπλα-δίπλα. Και γύρισε ένα εκπληκτικό video με έντονη δράση και πολύ όμορφα πλάνα (υπάρχει και extra video με εικόνες πίσω από τις κάμερες).

Το video διαρκεί είναι απολαυστικό και διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα. Αυτό πάντως που διαρκεί πολύ περισσότερο και συνεχίζει απτόητο είναι το πάθος της Toyota με αυτή την πολύ ιδιαίτερη κατηγορία, πισωκίνητων σπορ μοντέλων που προσφέρουν ανόθευτη ευχαρίστηση στους οδηγούς τους.


Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X
Επίσημο: Toyota Supra με χειροκίνητο κιβώτιο
Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;