Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τριπλή πρωτιά για τη Suzuki

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριπλή πρωτιά για τη Suzuki

ΝΕΑ

Τριπλή πρωτιά για τη Suzuki

ΝΕΑ

Με τριπλή διάκριση έκλεισε το 2023 για την ιαπωνική εταιρεία στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Στο κλείσιμο του 2023, η Suzuki ανέβηκε στην κορυφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, κατακτώντας την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις του Δεκεμβρίου και σηματοδοτώντας έτσι μια χρονιά ανεπανάληπτης επιτυχίας.

Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις με μερίδιο αγοράς 10,3%, το οποίο μάλιστα ανεβαίνει στο 14,0% στις πωλήσεις λιανικής.

Το Vitara, συγκεκριμένα, ξεχώρισε για άλλη μια φορά ως το δημοφιλέστερο SUV της αγοράς. Με μερίδιο αγοράς 9,7% για το μήνα Δεκέμβριο, το Vitara αποδεικνύει την προτίμηση των καταναλωτών σε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει απόδοση, στιλ και προσιτή ποιότητα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την ετήσια ανάπτυξη, το 2023 ήταν μια χρονιά ιστορικής επιτυχίας για την Suzuki. Η αγορά αυτοκινήτου γενικά εμφάνισε αύξηση 27,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά η Suzuki ξεπέρασε αυτό το στατιστικό, καταγράφοντας μια εκρηκτική αύξηση 72,3%.

Στην κατηγορία των λιανικών πωλήσεων η Suzuki κατέλαβε την 3η θέση με μερίδιο αγοράς 8,6%.

Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά

Advertisement

Η υφιστάμενη γκάμα των Suzuki SUV, με τα S-Cross, Vitara και Ignis, παραμένει στο επίκεντρο των προτιμήσεων της αγοράς. Η προσθήκη του νέου Swift, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της Suzuki στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki VITARA: Το υβριδικό SUV που τερματίζει τις επιδόσεις
Suzuki VITARA Hybrid: Απόδραση στη Μάνη (+video)
Τα 15 πιο φθηνά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα