Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τριάντα χρόνια μετά ξανά μαζί οι Jigger – Στεφανής

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριάντα χρόνια μετά ξανά μαζί οι Jigger – Στεφανής

ΝΕΑ

Τριάντα χρόνια μετά ξανά μαζί οι Jigger – Στεφανής

ΝΕΑ

Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση Jigger και Κώστας Στεφανής μας θύμισαν ιστορικές στιγμές του αγωνιστικού παρελθόντος. Άφησαν ένα μικρό… παράθυρο να τους απολαύσουμε και σε κάποιον αγώνα!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχουν περάσει τρεις δεκαετίες αλλά όπως φαίνεται η… τέχνη της οδήγησης δεν ξεχνιέται. Στο τηλεοπτικό Traction που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 14:10, οι συντελεστές της εκπομπής είχαν μία μεγάλη έκπληξη, που οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του αυτοκινήτου περίμεναν πώς και πώς εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Jigger (Γιάννης Βαρδινογιάννης) και Κώστας Στεφανής βρέθηκαν σε ένα γνώριμο σημείο με… τρία αυτοκίνητα ιστορικής σημασίας για να μας θυμίσουν τι έζησαν πίσω από το τιμόνι των δύο Lancia Integrale και Audi Quattro A2.

Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση ο Jigger μίλησε για τους ελληνικούς αγώνες, τις συμμετοχές στο Ράλι Ακρόπολις αλλά και για άτυχες στιγμές που είχε με τον Κώστα Στεφανή.

Advertisement
Advertisement

Ποτέ μη λες ποτέ…

Ιδιαίτερη αξία είχε η απάντηση του Jigger στην ερώτηση του Μάνου Στεφανή σχετικά με το πόσο τον επηρέασαν οι αγώνες όσον αφορά την οδήγηση στο δρόμο: «Οι αγώνες σου δίνουν τη δυνατότητα αν σου αρέσει η ταχύτητα, να τη βάλεις σε μία διάσταση διαφορετική. Στο δρόμο δεν πας με το όριο. Αν πας στο όριο είναι πολύ επικίνδυνο. Όσο και να διαρκέσει δεν είναι όσο ο χρόνος σε έναν αγώνα. Στο δρόμο έχεις απρόοπτα που μπορούν να συμβούν και χωρίς προστασία».

Advertisement

Σχετικά με το αν υπάρχει η σκέψη να συμμετάσχουν έστω και για έναν αγώνα, ο Κώστας Στεφανής απάντησε καταφατικά. Από την πλευρά του ο Jigger τόνισε: «Δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά μάλλον όχι».

 

Advertisement

8 χρόνια, 3 αυτοκίνητα, 6 πρωταθλήματα

Οι Jigger – Στεφανής κατέκτησαν μαζί 6 πρωταθλήματα Ελλάδος το χρονικό διάστημα 1985 – 1993. Συμμετείχαν με Lancia Integrale 16V, Lancia Integrale Deltona (με το συγκεκριμένο έτρεξε στο Ακρόπολις το 1992 ο Γιούχα Κάνκουνεν) και Audi Quattro A2.

Advertisement

 

Το video που μεταδόθηκε από το STAR Channel, γυρίστηκε στην περιοχή της Κινέτας – Άγιοι Θεόδωροι. Συγκεκριμένα στα Γεράνεια Όρη και στο σημείο που το πλήρωμα είχε και έξοδο κατά τη διάρκεια του ράλι «Μαύρο Ρόδο» το 1993.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA Rally Star: Οι δύο Έλληνες προκρίθηκαν στον ημιτελικό (+video)
Ο Kimi Raikkonen επικεφαλής της Kawasaki Racing Team
Οι καλύτερες «σφήνες» στην ιστορία