Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

Τρέμετε Ευρωπαίοι: Έρχονται οι Κινέζικες μάρκες πολυτελείας

  • newsautoteam

Μέχρι τώρα το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα premium ηλεκτρικά ήταν αδιαμφισβήτητο. Όμως οι Κινέζοι κατασκευαστές δεν θα αφήσουν ούτε αυτές τις κατηγορίες χωρίς απάντηση.

Αν και η Κίνα συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από την απειλή της πανδημίας και των lockdown και με την ανάπτυξη της οικονομίας της σε “φρενάρισμα“, η παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανθεί.

Και μάλιστα από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μήνα με τον μήνα ισχυροποιούνται όλο και περισσότερο. Και εκτός από την επέκτασή τους στα μικρά αυτοκίνητα (εκεί που οι Ευρωπαίοι δεν έχουν σημαντική παρουσία) κάνουν σιγά-σιγά και τα πρώτα τους βήματα στις κατηγορίες πολυτελείας.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Κορεατών αλλά και των Ιαπώνων παλαιότερα, έτσι και οι Κινέζοι δημιουργούν ειδικά brands αποκλειστικά για την παραγωγή πολυτελών μοντέλων.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή τη νέα τάση προέρχεται από την BYD. Η κορυφαία κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα δημιουργήσει δύο νέες υπομάρκες. Μία από αυτές θα ονομάζεται Yangwang στην Κίνα (δεν γνωρίζουμε αν θα κρατήσει το ίδιο όνομα και στο εξωτερικό) και θα επωμιστεί το έργο της παρουσίασης πολυτελών αυτοκινήτων.

Η πρώτη παρουσίαση μοντέλου της νέας εταιρίας θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου, με ένα αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία R1 και πιθανό στόχο την Mercedes Benz G-Class.

Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν κάτι που μοιάζει με μεγάλο SUV, με τετράγωνες γραμμές και μεγάλες διαστάσεις, αντίστοιχες του γερμανικού μοντέλου.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η νέα μάρκα θα πουλά αυτοκίνητα με κορυφαίας στον κόσμο τεχνολογία και πάντα ηλεκτρικό υπόβαθρο. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Lian Yubo είπε ότι οι επιδόσεις και οι εκτός δρόμου ικανότητές του θα είναι πρωτοφανείς.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα μηχανικά του μέρη και η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος. Παίρνουμε όμως μία πρώτη γεύση από ένα πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα, με πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα χάρη στην εκτενή χρήση διαφόρων τεχνικών με LED.

Σε κάθε περίπτωση, οι Κινέζοι φαίνονται αποφασισμένοι να πατήσουν πόδι με αξιώσεις και σε αυτά τα χωράφια που οι Ευρωπαίου θεωρούν άβατο. Και αν νομίζετε ότι θα αργήσουν να τα καταφέρουν, δείτε πως το κατάφεραν πριν από αυτούς οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες. Και αναλογιστείτε την οικονομική και όχι μόνο “φόρα” που έχουν οι Κινέζοι στις μέρες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες εταιρείες θα απαρτίζουν την BYD;
Απόβαση της BYD στη Γαλλία και την Ευρώπη
BYD επαγγελματικά: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ETP3;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ