Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις ασιατική μάρκα στην Ευρώπη

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις ασιατική μάρκα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις ασιατική μάρκα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 550.000 πωλήσεις στους 9 μήνες του 2018, η Toyota διατηρεί το στέμμα της πιο δημοφιλούς ασιατικής μάρκας στην Ευρώπη. Δείτε ποιες εταιρείες την ακολουθούν. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ACEA (Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών), η Toyota έχει συμπληρώσει 561.338 πωλήσεις στην Ευρώπη το πρώτο 9μηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με πέρυσι.

Αμέσως μετά ακολουθεί η Hyundai με 425.854 αυτοκίνητα (+7,1%), ενώ στη 3η θέση η Nissan έχει σημειώσει 411.278 πωλήσεις (-9,1%). Την πρώτη τετράδα κλείνει η Kia με 385.818 πωλήσεις και αύξηση 5,7% σε σχέση με το 2017. Η Honda, η Mazda και η Suzuki ακολουθούν κατά σειρά πιο πίσω.

Σύμφωνα με την Automotive News Europe, η Toyota έχει επωφεληθεί από την πτώση της ζήτησης για τα diesel στην Ευρώπη, προσφέροντας μια από τις πιο πλήρεις γκάμες υβριδικών στην αγορά. Αυτή τη στιγμή τα υβριδικά μοντέλα αφορούν στο 46% επί συνόλου των πωλήσεων της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai από την πλευρά της σημειώνει άνοδο φέτος εκμεταλλευόμενο την υψηλή ζήτηση και για το Kona, το νεότερο μικρό της SUV. Άλλωστε, τα SUV που αναπτύσσονται ραγδαία στη Γηραιά Ήπειρο, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εμπορικής επιτυχίας κάθε εταιρείας σήμερα.

Για τη Nissan, το Qashqai είναι το πρώτο σε πωλήσεις SUV/Crossover της αγοράς και παράλληλα, μακράν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη. Και στην Kia τέλος, μοντέλα όπως το μικρό SUV Stonic αποτελούν σημαντική προσθήκη στη γκάμα, που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να σημειώσει αύξηση των πωλήσεών της.

hyundai-kona-ourtest-c640