Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Ισχυρό πλήγμα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Ισχυρό πλήγμα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

ΝΕΑ

Toyota: Ισχυρό πλήγμα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

ΝΕΑ

Δύσκολοι ήταν οι τρεις τελευταίοι μήνες του περασμένου έτους για την Toyota, μιας και υπέστη σημαντική οικονομική ζημιά.

Advertisement
Advertisement

Πτώση της τάξεως του 21% κατέγραψαν τα κέρδη της Toyota τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, απόρροια της έλλειψης ημιαγωγών, αλλά και των ρωγμών στην εφοδιαστική αλυσίδα ελέω κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 5.931.639 ευρώ, την ίδια ώρα που αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον ετήσιο στόχο παραγωγής στα 8,5 εκ. «κομμάτια», δηλαδή σε 500.000 λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας λόγω για τις διαδοχικές μειώσεις του όγκου παραγωγής από το περασμένο καλοκαίρι. Εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την πλήρη παραγωγή το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ιαπωνικός κολοσσός αναγκάστηκε να περικόψει την παγκόσμια παραγωγή οχημάτων κατά 40%, προχωρώντας στην αναστολή λειτουργίας πολλών παραγωγικών μονάδων της.

Τον προσεχή Μάρτιο διαβλέπει σε έλλειμμα 100.000 μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες μειώσεις στην παραγωγή.

Advertisement

Η Toyota εκτιμά ότι η κρίση των μικροτσίπ θα συνεχιστεί και το 2022, αλλά εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία της ότι θα καταφέρει να τη διαχειριστεί καλύτερα.

Σημειώνεται πως παρά τα προβλήματα εντός του περασμένου έτους, η μάρκα μπόρεσε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 10,6 ποσοστιαίες μονάδες και επομένως κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο του best-selling brand για δεύτερο συνεχές έτος.

Advertisement

Ισχυρό πλήγμα έχουν υποστεί και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι VW, Ford, Nissan, Daimler, BMW, Honda, Renault και General Motors.

Εντούτοις, οι διοικούντες της τελευταίας δηλώνουν αισιόδοξοι πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα, λόγω των επενδύσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι κατασκευαστές ημιαγωγών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Μοντέλο της Toyota με έως και τέσσερα χρόνια αναμονή
Toyota: Μετά τους ημιαγωγούς την χτύπησε και ο κορωνοϊός
Toyota: Σύγχρονα αυτοκίνητα, χρόνια μετά την αγορά τους