Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris και BMW 128ti κοντράρονται (+video)

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris και BMW 128ti κοντράρονται (+video)

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris και BMW 128ti κοντράρονται (+video)

ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν Toyota GR Yaris και BMW 128ti, «στήνονται» στην ευθεία για να δούμε πιο είναι το ταχύτερο hatchback; Βλέπουμε το video και στοιχηματίζουμε. Δύο διαφορετικά hot hatchback. Πιο κερδίζει στην ευθεία;

Advertisement
Advertisement

Το GR Yaris και το 128ti δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά. Από τη μία, έχουμε ένα supermini με WRC με κίνηση σε όλους τους τροχούς και τρικύλινδρο τούρμπο, ενώ το hatchback από τη Βαυαρία κινείται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τετρακύλινδρο turbo. Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ…

Ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic Sport μεταδίδει την κίνηση στην BMW και ένα χειροκίνητο εξατάχυτο στο Yaris.

Advertisement
Advertisement

Για το 0-100, η BMW χρειάζεται 6,1 δευτερόλεπτα από 265 ίππους. Ίσως το πιο απογοητευτικό (όχι για όλους) χαρακτηριστικό της 128ti είναι ότι έχει την κίνηση εμπρός. Επιπλέον, τα 45.200 ευρώ (στην Γερμανία) είναι πάρα πολλά για μια εναλλακτική λύση του VW Golf GTI.

Το GR Yaris μπορεί επίσης να θεωρηθεί ακριβό στα 34.000 ευρώ (στη Γερμανία), αλλά αξίζει κάθε σεντ λόγω της συγκένιάς του με το WRC. Ελαφρύτερο, το Ιαπωνικό hatchback χρειάζεται 5,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα από στάση παρά τον φαινομενικά μικρό κινητήρα του.

Advertisement

Ο κινητήρας 1,6 λίτρων αποδίδει προσφέρει 261 ίππους, που δεν θα σήμαιναν τίποτα χωρίς τη μόνιμη τετρακίνηση, που στέλνει έως και το 70% της ροπής στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι το GR Yaris θα είναι συλλεκτικό σε λίγα χρόνια, αλλά μπορεί να ντροπιάσει το 128ti στην ευθεία; Μένει να δούμε το video.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris
Toyota GR Yaris: Η τέχνη του drift… αλά ιαπωνικά (video)
Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti