Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti

ΝΕΑ

Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti

ΝΕΑ

Η BMW μας παρουσιάζει τη νέα έκδοση της Σειράς 1, με κωδικό 128ti, η οποία τοποθετείται κάτω από την κορυφαία M135i xDrive.

Advertisement
Advertisement

H βαυαρική φίρμα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το θρυλικό λογότυπο «ti» (Turismo Internazionale), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε μοντέλα όπως οι ιστορικές 1800 TI, 2002 TI, αλλά και οι νεότερες 323ti Compact και 325ti Compact.

Κάτω από το καπό της νέας 128ti βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων, τεχνολογίας TwinPower Turbo, με απόδοση 265 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που μεταφέρει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς, ενώ ανάλογες της κατασκευής είναι οι επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα).

Advertisement
Advertisement

Για να τονίσει ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της 128ti, οι τεχνικοί της BMW έχουν τοποθετήσει σκληρότερα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, προερχόμενες από το τμήμα M Division. Επίσης, μειωμένο κατά 10 χλστ. είναι και το συνολικό ύψος, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, πλην της M135i xDrive. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης M Sport, ενώ το δικό τους στίγμα δίνουν και οι κόκκινες δαγκάνες. Παράλληλα, για όποιον ενδιαφέρεται η BMW προσφέρει χωρίς επιπλέον χρέωση σπορ ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα λογότυπα «ti» σε ταμπλό, υποβραχιόνιο και εσωτερικά των θυρών, όπως και οι κόκκινες πινελιές στις πλάτες των καθισμάτων. Από το μενού δεν λείπει επίσης και το δερμάτινο τιμόνι M Sport.

Advertisement

Να αναφέρουμε ότι η BMW 128ti θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα μέσα στον Νοέμβριο, αρχικά από την γερμανική αγορά, με την τιμή της να ξεκινά από τις €41.574.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Advertisement

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!