Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Toyota: Δεν θα είναι SUV όλα τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Δεν θα είναι SUV όλα τα ηλεκτρικά

Mobility

Toyota: Δεν θα είναι SUV όλα τα ηλεκτρικά

Mobility

Από το 2021 η Toyota έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις τις σχετικά με το μέλλον της γκάμας της, δείχνοντάς μας μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων για μερικά από τα οποία έχει ήδη «κλειδώσει» τα ονόματα.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της οικογένειας Beyond Zero, η Toyota έχει κάνει ήδη αίτηση για τέσσερα ακόμη αντίστοιχα ονόματα.

Η πληροφορία προέρχεται από καλά ενημερωμένη πηγή, που παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στην επέκταση της γκάμα των Beyond Zero μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας. Τα bZ1C, bZ2C, bZ3C και bZ4C, είναι τα πρώτα από τα ονόματα που έχει ζητήσει να κατοχυρώσει η Toyota, θέλοντας προφανώς να είναι έτοιμη για τα άμεσα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που προσθέτει το γράμμα C στο τέλος της ονοματολογίας Beyond Zero, κάτι που μας οδηγεί να επιβεβαιώσουμε πως η διάθεση της εταιρείας, δεν είναι να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, μόνο στις κατηγορίες των SUV. Ήδη στην «πρόγευση» που έχει δώσει η ίδια η Toyota το 2021 που παρουσίασε 16 πρωτότυπα μοντέλα σε μια εκδήλωση, είχε φανεί αυτή της η διάθεση.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να επαληθευτεί, πηγαίνοντας κατά κάποιο τρόπο «κόντρα» στη διάθεση της εποχής, που από το σύνολο σχεδόν των αυτοκινητοβιομηχανιών, βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά μόνο SUV αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η αλήθεια είναι πως πέραν των Mercedes-Benz, Tesla και Hyundai (που πρόσφατα παρουσίασε το Ioniq 6), δεν εντοπίζεται εύκολα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση στην αγορά που να μην έχει crossover χαρακτηριστικά.

Advertisement

Θεωρούμε βέβαιο το ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αποκαλυπτήρια για την έκδοση παραγωγής του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί με το όνομα bZ SDN από την Toyota και μένει να δούμε ποια άλλα μοντέλα θα ακολουθήσουν σε αυτό το μοτίβο. Όπως είναι λογικό, θα θέλαμε να δούμε εκδόσεις παραγωγής τόσο του πρωτότυπου που παραπέμπει στο MR2, όσο και σε εκείνο του GT3 Concept.

Advertisement

Μοιάζει παραπάνω από βέβαιο όμως, το ότι στη γκάμα των bZ μοντέλων θα ενσωματωθούν και κάποια επαγγελματικά μοντέλα (πιθανότατα με κατάληξη ονόματος «Τ» και «V»). Το σίγουρο πάντως είναι πως μέσα στο επόμενο διάστημα, έχουμε να περιμένουμε αρκετά «καυτά» νέα από το «στρατόπεδο» του ιαπωνικού κολοσσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;
Επίσημο: Ανανέωση και περισσότεροι ίπποι για το Honda Jazz e:HEV
Το 2023 θα είναι η χρονιά των ηλεκτρικών SUV!

Advertisement