Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota bZ4X: Στην Ελλάδα πότε;

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota bZ4X: Στην Ελλάδα πότε;

ΝΕΑ

Toyota bZ4X: Στην Ελλάδα πότε;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία έδωσε λίγα περισσότερα στοιχεία για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περιμένουμε στο επόμενο διάστημα είναι το bZ4X της Toyota. Το πρώτο σύγχρονο ηλεκτρικό SUV της Toyota του οποίου οι πωλήσεις ξεκινούν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Το bZ4X, το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα eTNGA, έχει ήδη παρουσιαστεί και τώρα οι Ιάπωνες έρχονται να ανακοινώσουν την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που δόθηκαν επίσημα είναι και η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh. Για την οποία η Toyota προσφέρει εγγύηση για το 70% της χωρητικότητας της σε βάθος 10ετίας ή για 1.000.000 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Για την προσθιοκίνητη FWD έκδοση η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στις 14,3 kWh με την αυτονομία στα 516 χιλιόμετρα. Όσο για την τετρακίνητη AWD η μέγιστη εμβέλεια με μία φόρτιση είναι στα 470 χιλιόμετρα και με την μέση κατανάλωση στις 15,8 kWh.

Σύμφωνα με την Toyota οι πρώτες παραδόσεις του bZ4X θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι με τις τιμές να αναμένονται. Ενδεικτικά και δίχως να σημαίνει αυτό τίποτε να αναφέρουμε πως στην Βρετανία οι τιμές ξεκινούν από τις περίπου 42.000 λίρες (49.550 ευρώ) και στην Γερμανία κάτω από τις 48.000 ευρώ. 

Advertisement

Όσο για την Ελλάδα το ηλεκτρικό Toyota το περιμένουμε αρχές καλοκαιριού και μετά με τις τιμές πώλησης να βρίσκονται σίγουρα αρκετά κάτω από τις 50.000 ευρώ και με την σχετική επιδότηση πιθανότατα ακόμη και κάτω από τις 40.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά SUV των Toyota και Subaru γίνονται πιο σπορ
Αυτό είναι το νέο, φθηνό ηλεκτρικό SUV της Toyota
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Toyota bZ4X