Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά SUV των Toyota και Subaru γίνονται πιο σπορ

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ηλεκτρικά SUV των Toyota και Subaru γίνονται πιο σπορ

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά SUV των Toyota και Subaru γίνονται πιο σπορ

ΝΕΑ

Τα αδελφικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αποκτούν πιο «επιθετική» εμφάνιση, αναδεικνύοντας μια ενδιαφέρουσα, σπορτίφ πτυχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Toyota και Subaru έδωσαν το «παρών» στο Σαλόνι του Αυτοκινήτου του Τόκιο, αποκαλύπτοντας τις πρωτότυπες σπορτίφ εκδοχές των αδελφικών μοντέλων bZ4X και Soltera, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι η νέα πλατφόρμα E-TNGA.

Ο εκπρόσωπος της Toyota υιοθετεί το διακριτικό “GR Sport” και σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει «”περιβαλλοντικές επιδόσεις” και οδηγική απόλαυση». Εμφανισιακά (δείτε τη κεντρική φωτογραφία), ξεχωρίζει για το μαύρο ματ χρώμα του αμαξώματος, τις μεγαλύτερες ζάντες, τα φιμέ τζάμια, τους πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες, αλλά και τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος.

Η αθλητική αύρα είναι διάχυτη και στο εσωτερικό, αν και το μόνο γνωστό στοιχείο είναι η ύπαρξη σπορ καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά, με το Solterra STΙ, αυτό αποκτά μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, μαρσπιέ και μαύρες ζάντες που του προσδίδουν μια ιδιαίτερα «ζωηρή» εμφάνιση.

Οι ιαπωνικές εταιρείες δεν αναφέρονται στις τεχνικές προδιαγραφές των μοντέλων. Όπως, ωστόσο, γνωρίζουμε οι ισχυρότερες εκδόσεις των bZ4X και Solterra ενσωματώνουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση που έχει αναπτυχθεί από τη Subaru και αποδίδουν 217,5 PS/336 Nm, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δλ.

Τέλος, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η απόφαση της Toyota να παρουσιάσει ένα ακόμα σπορ μοντέλο, έστω υπό τη μορφή πρωτότυπου. Τα τελευταία χρόνια συστηθήκαμε με τα GR Supra, GR Yaris και GR 86 και σύντομα θα γνωρίσουμε τη GR Corolla.

Advertisement

Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι το «διακριτικό» GR Sport αποτελεί έκδοση εξοπλισμού και ως εκ τούτου οι επεμβάσεις περιορίζονται κυρίως σε εξοπλιστικό και στιλιστικό επίπεδο.

Toyota GR Yaris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο Τόκιο το Toyota GR GT3 και όχι μόνο
Rally Dakar 2022: Τρεις πρώτες θέσεις για την Toyota (+video)
Πόσο κοστίζει το Toyota Aygo X στην Ελλάδα;

Advertisement