Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκία: 60% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκία: 60% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Τουρκία: 60% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Στη γειτονική μας χώρα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων συνέχισαν να αυξάνονται και τον πρώτο μήνα του νέου έτους στην Τουρκία, όπως και πέρυσι, παρόλο την περίοδο πανδημίας. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Συνολικά 43.728 οχήματα πουλήθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία τον περασμένο μήνα με τα επιβατικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 80% των ταξινομήσεων, σημειώνοντας αύξηση 60,6% την ίδια περίοδο με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, 8.370 ελαφρά επαγγελματικά βήματα πουλήθηκαν τον Ιανουάριο με την αύξηση να υπολογίζεται στα 59,2% του αντίστοιχου μήνα το 2020.

Η αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 35,8% σε σύγκριση με το μέσο όρο πωλήσεων των προηγούμενων 10 χρόνων του ίδιου μήνα.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο την πανδημία του κορονοϊού, που έφερε -αναμφίβολα- πολλά εμπόδια στην αγορά αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο, η Τουρκία -σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- “έκλεισε” με θετικό πρόσημο. Οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 61,3% σε ετήσια βάση το 2020, ενώ σε απόλυτο αριθμό αγγίζει τα 772.788 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία κατέλαβε την 6η θέση στην Ευρώπη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων για το 2020, ενώ το 2019 βρέθηκε στην 9η θέση.

Από την άλλη, μεγάλες αγορές όπως αυτές της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας σημειώθηκαν διψήφιες μειώσεις με 32,3%, 28% και 25% αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, η Γερμανία υπέστη μία πιο περιορισμένη πτώση της τάξεως του 19%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις ρεκόρ το 2021

Advertisement

Η Apple επενδύει 3,6 δισ. δολ. στην Kia

Τι θα πληρώσετε για να φορτίσετε στους ταχυφορτιστές της Tesla στην Ελλάδα;