Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Απρίλιο η παρουσίαση της Alfa Romeo Milano

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Απρίλιο η παρουσίαση της Alfa Romeo Milano

ΝΕΑ

Τον Απρίλιο η παρουσίαση της Alfa Romeo Milano

ΝΕΑ

Η νέα εποχή της Alfa Romeo συνεχίζεται έπειτα από την Tonale, αυτή τη φορά με το επόμενο SUV μοντέλο της το οποίο είναι η Milano.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, το Μιλάνο είναι το λίκνο της Alfa Romeo, το μέρος όπου ιδρύθηκε η πάλαι ποτέ «Anonima Lombarda Fabbrica Automobili». Περίπου 114 χρόνια αργότερα από τότε η ιταλική πόλη διαδραματίζει και πάλι ένα σημαντικό ρόλο για την εταιρεία.

Αυτή τη φορά έδωσε το όνομά της στο καινούργιο μοντέλο της, τη Milano. Ένα σχετικά μικρών διαστάσεων SUV το οποίο θα αναλάβει να συνεχίσει την ιστορία της στη δεκαετία που διανύουμε και πέραν αυτής.

Τα στελέχη της Alfa Romeo δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία γίνονται ακόμα οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν και την ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου μοντέλου.

Αυτή ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου (τρέχοντος έτους). Βάσει των συνηθειών, αναμένουμε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας και του στυλ των Ιταλών.

Advertisement

Η Milano βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «STLA Small» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Stellantis. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, στην πρώτη περίπτωση θα έχει τον τρικύλινδρο 1.2 «PureTech» των 101 ίππων, τόσο στην κανονική εκδοχή του όσο και σε αυτή με το σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt. Σε αυτή, θα διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων το οποίο είναι γνωστό με την κωδική ονομασία «e-DCS6».

Advertisement

Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η Milano βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί στα αντίστοιχα των Citroen, Fiat, Jeep και Peugeot. Θυμίζουμε ότι αυτή έχει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 156 ίππων και μέγιστης ροπής 260 Nm.

Τέλος, τα στελέχη της Alfa Romeo δηλώνουν ότι η Milano θα έχει οδική συμπεριφορά ανάλογη της ιστορίας των μοντέλων της και ότι ο σπορ χαρακτήρας της θα την κάνει να ξεχωρίζει σαφώς από τα αντίστοιχα μοντέλα των υπόλοιπων μοντέλων του Ομίλου Stellantis, όπως και των άμεσα ανταγωνιστικών της άλλων εταιρειών. Επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και η έκδοση Quadrifoglio, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo γιορτάζει τις Giulietta και Alfetta GT
Η Alfa Romeo αύξησε τις πωλήσεις της στην Ελλάδα το 2023
Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio