Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)

ΝΕΑ

Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)

ΝΕΑ

Με ένα μέσο μισθό γύρω στα 400 ευρώ, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Togg είναι ένα άπιαστο όνειρο για τους Τούρκους. Είναι όμως εξίσου ακριβό και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Οταν η εταιρεία που παράγει το Togg προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της τιμής του με την οποία θα διατίθεται στην αγορά, εντός των τειχών της Τουρκίας…

 

…προκάλεσε το γέλιο, αφού η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη όχι μόνο για τα δεδομένα της Τουρκίας αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το Τ10Χ της Togg, θα έχει δύο εκδόσεις. Η πρώτη με τη μικρή μπαταρία θα ξεκινά από τις 953.000 λίρες, δηλαδή περίπου 45.000 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία των νομισμάτων.

Η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία θα ξεκινά από τα 59.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για ιντερνετικές παραγγελίες από τα τέλη του Μαρτίου.

Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με διαφορετικές μπαταρίες και έναν στάνταρ κινητήρα των 218 ίππων και 350 Νm ροπής. H αυτονομία της πιο μικρής έκδοσης είναι 314 χιλιόμετρα και αυτή με τη μεγαλύτερη έκδοση φθάνει τα 523 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η μπαταρία της βασικής έκδοσης είναι στις 52,4 kWh με κατανάλωση 16,7 kWh/100 km ενώ η μεγάλη έκδοση έχει μπαταρία των 88,5 kWh και κατανάλωση 16,9 kWh/100 Km/h.

Advertisement

Από τον Οκτώβριο θα βγει στην αγορά και η πιο δυνατή έκδοση, με δύο κινητήρες, συνδυασμένης ισχύος 435 ίππων, η οποία θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και θα έχει και τετρακίνηση.

Το ηλεκτρικό SUV θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, επιτυγχάνοντας και αυτονομία επιπέδου 2, έχοντας μάλιστα και την δυνατότητα να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και χωρίς τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και μέχρι τα 15 χλμ/ώρα.

Πάντως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρουσιάζουν νέα μοντέλα, έχοντας στα σκαριά πέντε διαφορετικά αυτοκίνητα (SUV, Sedan, μικρό hatchback, Β-SUV και μικρό πολυμορφικό), όλα ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται το τουρκικό Togg στην Ευρώπη;
Έτρεξε να αγοράσει πρώτος το αυτοκίνητο του Ερντογάν
Με «σπασμένα φρένα» το καμάρι της Τουρκίας και του Ερντογάν (+video)