Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με σπασμένα φρένα το καμάρι του Ερντογάν (+video)

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με σπασμένα φρένα το καμάρι του Ερντογάν (+video)

ΝΕΑ

Με σπασμένα φρένα το καμάρι του Ερντογάν (+video)

ΝΕΑ

Ο Ερντογάν το είχε παρουσιάσει ως «το καμάρι» της Τουρκίας.  Παράλληλα ένα video της εταιρείας μας κάνει να πιστεύουμε πως η παραγωγή έχει πάρει φωτιά…

Advertisement
Advertisement

Ένα video από τα πολλά λοιπόν, που έχει δώσει στη δημοσιότητα η τούρκικη TOGG και δείχνει την παραγωγή του πρώτου της SUV μοντέλου Τ10Χ, μας κάνει να πιστεύουμε πως η παραγωγή «έχει πάρει φωτιά» για να καλυφθεί η πολύ αυξημένη ζήτηση…

Οι παραγγελίες για το πρώτο αμιγώς τούρκικο και ηλεκτρικό μοντέλο, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία μια και σύμφωνα με την TOGG, είναι πάνω από 200.000.

Με μια τιμή που φτάνει τις 47.000 ευρώ, στην Τουρκία της οποίας η οικονομία δοκιμάζεται άγρια τον τελευταίο καιρό, είναι να απορεί κανείς για τις δηλώσεις της εταιρείας περί 200.000 και πλέον παραγγελιών για το αυτοκίνητο. Μάλιστα, σε μια κίνηση με προφανή διάθεση εντυπωσιασμού -όπως και οι περισσότερες που έχουν γίνει από την άλλη μεριά του Αιγαίου επί του θέματος- η TOGG ανέφερε πως οι πρώτοι που θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στο 2023, δεν θα είναι 12.000 όπως αρχικά είχε αναφερθεί αλλά 20.000.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό γιατί η αυξημένη ζήτηση που εμφανίζει το T10X, «ανάγκασε» την εταιρεία να δουλέψει πιο σκληρά προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου. Ενός εργοστασίου που ειρήσθω εν παρόδω, μοιάζει στο video που έχουμε εδώ να έχει αφήσει πίσω του τα αντίστοιχα πολλών κατασκευαστών.

 

Advertisement

Με μια απλή αναγωγή πάντως, για να μπορέσει να προσφέρει μέσα στο 2023, 20.000 αυτοκίνητα, ακόμα και αν εξαντλήσει το ημερολογιακό έτος που διανύουμε, θα πρέπει η παραγωγή να είναι απρόσκοπτη με 47 αυτοκίνητα τη μέρα- με δεδομένο το γεγονός πως η γραμμή παραγωγής ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου 2022.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πανάκριβες λιμουζίνες του Ερντογάν
Podcast: Η αυτοκινητική… υπερδύναμη Τουρκία
Πόσα εργοστάσια αυτοκινήτων έχει η Ελλάδα και πόσα η Τουρκία;

 

Advertisement