Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ξεχωριστό design του Skoda Enyaq iV (+video)

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ξεχωριστό design του Skoda Enyaq iV (+video)

ΝΕΑ

Το ξεχωριστό design του Skoda Enyaq iV (+video)

ΝΕΑ

Το βλέμμα μαγνητίζεται από το «Κρυστάλλινο Πρόσωπο» του SUV, που απαρτίζεται από 13 LED φώτα.

Advertisement
Advertisement

Την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου επέλεξε η Skoda προκειμένου να αποβάλει την κουκούλα στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW.

Ο λόγος για το ηλεκτρικό SUV, Skoda Enyaq iV, το οποίο «υπόσχεται» 510 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP). Φέρει διαστάσεις 4,649×1,879×1,616 mm, ενώ προσφέρεται τόσο σε «δικίνητες» όσο και σε 4×4 εκδόσεις.

Skoda-enyaq_iv_c1000x600

Advertisement
Advertisement

Εξαιρουμένης της υπερ-σπορ έκδοσης «vRS» των 306 ίππων, η ισχυρότερη έκδοση αφορά την 80x iV με τα 260 ίππους και τα 425 Nm ροπής που χαρίζουν επιτάχυνση στα 100 χλμ. από στάση σε 6,9 sec.

Η εστίαση, ωστόσο, στις επιδόσεις του Enyaq iV θα αδικούσε το τμήμα σχεδίασης της τσεχικής μάρκας, το οποίο έχει… υπερβάλει εαυτόν. Μεγάλο προσόν του SUV συνιστά το «Κρυστάλλινο Πρόσωπό» του (Crystal Face), μια σαγηνευτική φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου η οποία απαρτίζεται από 130 LED φωτάκια (σ.σ. εμπνευσμένο από Vision iV), όπως και οι Full LED matrix προβολείς.

Skoda-enyaq_iv_b1000x600

Advertisement

Το Enyaq iV κοσμείται από ζάντες 21 ιντσών, σπορ προφυλακτήρες, ενώ το προφίλ του τονίζεται από 3 οριζόντιες γραμμές που του προσδίδουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα.

Έμφαση στη λεπτομέρεια έχει δοθεί και στην καμπίνα, με την αξιοποίηση ανακυκλωμένων, αλλά και ιδιαίτερα ποιοτικών υλικών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια πλήρως ψηφιακή οθόνη των 13 ιντσών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Skoda Enyaq: Τα μυστικά της πλατφόρμας MEB

Advertisement

Πρώτη δοκιμή: Skoda Superb iV

Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)