Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Lamando 5XL είναι το πιο φαρδύ αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Lamando 5XL είναι το πιο φαρδύ αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Το VW Lamando 5XL είναι το πιο φαρδύ αυτοκίνητο του κόσμου (+video)

ΝΕΑ

Με την πρώτη ματιά, το μυαλό σας μπορεί να… αρνηθεί ότι υπάρχει αυτό το πολύ φαρδύ σεντάν.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το Volkswagen Lamando 5XL είναι εντελώς αληθινό.

Δεν είναι ένα όχημα παραγωγής, αλλά το αποτέλεσμα της φιλοδοξίας ενός Κινέζου influencer (με έδρα στον Καναδά) να δείξει στους Γερμανούς κατασκευαστές ότι τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι SUV για να φιλοξενήσουν άνετα περισσότερα από πέντε ή έξι άτομα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Το VW Lamando L είναι η βάση για αυτό το παρανοϊκό δημιούργημα. Το μοντέλο προορίζεται μόνο για την κινεζική αγορά. Εκεί, το αυτοκίνητο παρουσιάζεται διατίθεται ως ένα μεγάλο σεντάν. Η VW το αποκαλεί: Το Lamando L «μεγάλο και φαρδύ» αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν άρεσε στον Justin He. Ο νεαρός youtuber και influencer ανέλαβε να αποδείξει πως όταν μιλάμε για μεγάλο αυτοκίνητο, πρέπει να το εννοούμε και ανέλαβε να… μεγαλώσει  το Lamando επί πέντε. Στα βίντεο του influencer, που άρχισαν να κυκλοφορούν στο Instagram και στο TikTok, παρακολούθησαν το… project της παράνοιας πολλές χιλιάδες viewers χωρίς να υπολογίζουμε τα Κινεζικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος ακολούθησε την προσπάθεια επειδή τα πάντα σχετικά με αυτήν φαίνονταν λάθος ή παραμορφωμένα. Όμως είναι πραγματικό και τώρα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε και να ανακαλύψουμε πώς κατασκευάστηκε.

Advertisement

Στο κλιπ ο… δημιουργός εξηγεί πώς το αυτοκίνητο έγινε τόσο φαρδύ και αποκαλύπτει ένα σωρό άγνωστες πτυχές που σιγά σιγά αρχίζουν να βγάζουν νόημα. Για παράδειγμα, το Lamando 5XL πλάτους τριών μέτρων δημιουργήθηκε όταν ένα Lamando L κόπηκε στη μέση και προστέθηκαν μεταλλικά κομμάτια για να αποκτήσει πλάτος. Το σήμα της VW έχει φύγει, αλλά το όνομα του μοντέλου παραμένει.

Advertisement

Το Lamando 5XL απέκτησε εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο, αλλά έχασε την εμπρός λωρίδα φωτός LED, το γυάλινο παρμπρίζ, την ηλιοροφή και το πίσω παρμπρίζ. Οι κατασκευαστές αντί να παραγγέλνουν νέα ακριβά γυάλινα εξαρτήματα, τα αντικατέστησαν με ακρυλικά που είναι φθηνότερα στην κατασκευή. Το ίδιο έγινε και για την πίσω λωρίδα φωτός LED, απλώς πρόσθεσαν ένα πλαστικό κάλυμμα πάνω από το τμήμα που κόπηκε στη μέση και έτσι επεκτάθηκε.

Για να φαίνεται κανονικός ο πίσω προφυλακτήρας, προστέθηκαν πλαστικά κομμάτια τα οποία δέχθηκαν επεξεργασία αλλά χρησιμοποιήθηκε βαφή με… σπρέι. Τώρα για να ανοίξει το πορτμπαγκάζ χρειάζονται… τρεία άτομα, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικός μηχανισμός ανύψωσης και το βάρος έχει αυξηθεί σημαντικά. Τέλος, το VW Lamando 5XL… κινείται και αυτό αξίζει να το δείτε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;\
Μανία για το Volkswagen ID. Buzz
Ρεκόρ στο Ring για τα 20 Χρόνια του VW Golf R (+video)