Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo του Βασιλιά άλλαξε χέρια σε τιμή λογική!

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo του Βασιλιά άλλαξε χέρια σε τιμή λογική!

ΝΕΑ

Το Volvo του Βασιλιά άλλαξε χέρια σε τιμή λογική!

ΝΕΑ

Συμπληρώνοντας φέτος 58 χρόνιας ιστορίας, το συγκεκριμένο vintage car, βρήκρ νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Όταν η συζήτηση περιστρέφεται στο Volvo P1800, το μυαλό των παλαιότερων αναπόδραστα καταλήγει στον θρυλικό «Άγιο» (The Saint), Σάιμον Τέμπλαρ, με τον αξεπέραστο Ρότζερ Μουρ.

Από την άλλη, είναι ένα εμβληματικό μοντέλο της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας και εν προκειμένω ένα μέρος της σύγχρονης ιστορίας της, ως… μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Αρχικά καταχωρημένο στις 21 Απριλίου 1966, αυτό το vintage car βρήκε τον πρώτο του ιδιοκτήτη στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, τον Δούκα του Jämtland Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte, στα 20α γενέθλιά του.

Advertisement
Advertisement

Δύο χρόνια αργότερα, ο διάδοχος του σουηδικού θρόνου αντάλλαξε το αρχικό του 1800S (θα πρέπει να σημειωθεί ότι το S, είναι το αρχικό γράμμα της χώρας προέλευσης και δεν σχετίζεται με επιδόσεις) με μια μεσογειακή μπλε παραλλαγή, εξοπλισμένη με τον ισχυρότερο κινητήρα B20.

Advertisement

Το αρχικό 1800S άλλαξε χέρια με τα χρόνια, διατηρώντας ένα ίχνος προέλευσης. Αν και στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ή στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 άλλαξε χρώμα, το αυτοκίνητο υπέστη ελάχιστες αλλαγές μετά το 1989, όπως επιβεβαιώθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο κινείται από έναν τετρακύλινδρο 1.800 κυβικών με διπλό καρμπυρατέρ, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα, που απέδιδε 96 ίππους, στην έκδοση του 1966.

Advertisement

Αυτός πάντως που έδωσε περιίπου 60.000 ευρώ για να το αποκτήσει μπορεί να θεωρήσει πως σε κάποιον βαθμό μπορεί να ζήσει σα βασιλιάς ή ακόμα καλύτερα σαν… Άγιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρχισαν οι βελτιώσεις για το Volvo EX30
Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge Single Motor Extended Range

Advertisement