Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ακόμα δεν το είδαμε, η Prior Design «αγρίεψε» το VW ID. Buzz (+video)

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα δεν το είδαμε, η Prior Design «αγρίεψε» το VW ID. Buzz (+video)

Mobility

Ακόμα δεν το είδαμε, η Prior Design «αγρίεψε» το VW ID. Buzz (+video)

Mobility

Το νέο ID.Buzz είναι ένα μοντέλο με το οποίο η VW «υπογράφει» τη μετάβασή της στη νέα ηλεκτρική εποχή και οι βελτιωτές δεν χάνουν το χρόνο τους στο να προτείνουν τις δικές τους «πινελιές» πάνω του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό van της VW, έρχεται να πάρει τη θέση –αν ποτέ είναι αυτό δυνατό- του Microbus που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα του μοντέλου αλλά και της ιστορίας που «μεταφέρει» στη νέα εποχή των ηλεκτρικών μοντέλων, η VW ήταν αρκετά «τολμηρή» στη σχεδίαση του ογκώδους van της. Δεν είναι μόνο η σχεδιαστική τόλμη που ξεχωρίζει στο ID.Buzz αλλά και οι χρωματικές επιλογές που την αναδεικνύουν και κάπως έτσι, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, η Prior Design θέλησε να κάνει τις δικές της προτάσεις για το νέο μοντέλο, επεμβαίνοντας στην εμφάνιση αλλά και στην αποτελεσματικότητα του αυτοκινήτου σε ότι έχει να κάνει με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές που προτείνει η Prior Design, ξεκινούν με ένα ογκωδέστερο μπροστινό προφυλακτήρα που εκτείνεται προς τα κάτω.

Advertisement
Advertisement

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται και η αίσθηση του χαμηλώματος που έτσι και αλλιώς έχει γίνει στο αυτοκίνητο. Σε αυτή την εικόνα, έρχονται να προστεθούν και οι πολύ ιδιαίτεροι σε σχεδίαση τροχοί, που «γεμίζουν» τους θόλους δίνοντας την αίσθηση πως τα λάστιχα θα βρίσκουν πάνω στα φτερά. Περιμετρικά έχουν τοποθετηθεί επεκτάσεις προκειμένου το van να δείχνει χαμηλότερο.

Advertisement

Προφανώς και στα σχέδια της Prior Design είναι η τοποθέτηση αερανάρτησης που όταν το αυτοκίνητο κινείται, οι τροχοί δεν θα είναι σε επαφή με τα φτερά- αλλά πάλι, για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κάποια πληροφορία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αλλαγές του πίσω μέρους, με την αεροτομή ψηλά στην πόρτα του χώρου αποσκευών, να δίνει ένα πιο δυναμικό ύφος.

Advertisement

Ούτως ή άλλως, συνολικά η πρόταση της Prior Design είναι μια άσκηση επί χάρτου και μόνο αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες του νέου μοντέλου της VW θα τη δούμε να υλοποιείται. Όπως και να έχει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή αν η Prior Design θα δώσει μια ευκαιρία σε ένα πραγματικό μοντέλο να μοιάζει με αυτό των ψηφιακά επεξεργασμένων εικόνων αλλά και το κόστος που θα είχαν αυτές οι επεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;
Ποια οχήματα απαγορεύεται να ταξινομηθούν την επόμενη τριετία;
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT

Advertisement