Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Vision 357 ζωντανεύει τη θρυλική Porsche 356

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Vision 357 ζωντανεύει τη θρυλική Porsche 356

ΝΕΑ

Το Vision 357 ζωντανεύει τη θρυλική Porsche 356

ΝΕΑ

Σχεδόν 75 χρόνια μετά την παρουσίασή της η Porsche παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του προπάτορα όλων των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η 911 να είναι το μοντέλο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Porsche ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα αυτοκίνητο που είναι εξίσου σημαντικό. Αυτό που έβαλε τη γερμανική εταιρεία στον αυτοκινητιστικό χάρτη και που αποτέλεσε τη «μαγιά» για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Ο λόγος για την 356, που έως το 1965 που έμεινε στην παραγωγή κατασκευάστηκε συνολικά 65.000 φορές -νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για τα δεδομένα της τότε, μεταπολεμικής εποχής.

Advertisement
Advertisement

Τώρα λοιπόν η Porsche έρχεται να παρουσιάσει, στα πλαίσια του φόρουμ DRIVE του ομίλου Volkswagen στο Βερολίνο και την ειδική έκθεση για τα 75 χρόνια της ύπαρξής της, μια σύγχρονη εκδοχή της 356. Προκειμένου να δείξει, όπως είπε ο αρχισχεδιαστής της Michael Mauer, τη σημασία του σχεδιαστικού της DNA αλλά και να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Η βάση είναι η 718 GT4 RS και το Vision 357 διαθέτει τα κύρια χαρακτηριστικά της εμβληματικής 356. Όπως το πομπέ παρμπρίζ που εισέρχεται στο προφίλ και συνδυάζεται με ελαφρώς μετατοπισμένες εμπρός κολώνες, τους στρογγυλούς προβολείς αλλά και τις ιδιαίτερες γρίλιες στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Advertisement

Όλα αυτά συνδυάζονται με σύγχρονα αισθητικά στοιχεία, ζάντες μαγνησίου 20 ιντσών ακροβολισμένες στις γωνίες του αμαξώματος και βέβαια με τον εξακύλινδρο μπόξερ των 4.000 κυβικών και των 500 ίππων που ανεβαίνει έως τις 9.000 σ.α.λ. της 718 GT4 RS.

Advertisement

Όπως διευκρίνισαν οι άνθρωποι της Porsche το Vision 357 είναι στην ουσία μια άσκηση design και για αυτό δεν έχει αντίστοιχο εσωτερικό, ενώ δεν υπάρχουν και σχέδια για την εξέλιξή του σε μοντέλο παραγωγής. Παρόλο που θεωρούν πως η επιτυχία του, αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα ήταν δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Janis Joplin: Η ιστορία πίσω από την Porsche 356
Τι σχέση έχουν τα σπορ μοντέλα με το πέος;
Έρχεται σπορ και φουλ υβριδική Porsche 911

 

Advertisement