Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τροχόσπιτο αυτό μοιάζει με… USB (+video)

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τροχόσπιτο αυτό μοιάζει με… USB (+video)

ΝΕΑ

Το τροχόσπιτο αυτό μοιάζει με… USB (+video)

ΝΕΑ

Όταν η αρχιτεκτονική συνδυάζεται με τον κλάδο των τροχόσπιτων το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν είναι μία σύγχρονη, αφαιρετική κατοικία. Είναι ένα τροχόσπιτο το οποίο κάποιος μπορεί να αποκτήσει αφού πληρώσει το ανάλογο ποσό.

«Και πως είναι δυνατόν να το μεταφέρεις, έτσι όπως είναι;» θα ρωτήσει κάποιος. Η απάντηση υπάρχει στον τρόπο δομής τού Romotow T8, όπως ονομάζεται.

Η εσωτερική κατασκευή του μπορεί να περιστραφεί έως 90 μοίρες, δημιουργώντας το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην αρχική εικόνα. Όταν πρόκειται να μεταφερθεί με το αυτοκίνητο, αυτή επιστρέφει στην αρχική θέση της, ομοαξονικά με το εξωτερικό πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Το τροχόσπιτο σχεδίασαν οι άνθρωποι του αρχιτεκτονικού γραφείου W2 το οποίο έχει έδρα στη Νέα Ζηλανδία. Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2018 και προκάλεσε εντύπωση με το σχήμα του το οποίο παραπέμπει σε αυτό ενός στικ USB.

Εκτός από τη βασική έκδοσή του, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα μερικής διαμόρφωσης του εσωτερικού βάσει της επιθυμίας τού πελάτη, όπως και την τοποθέτηση των υλικών και του σχετικού εξοπλισμού που αυτός επιλέγει.

Advertisement

Βεβαίως, το στυλ και η ποιότητα είναι κάτι που το πληρώνεις ακριβότερα. Η τιμή πώλησης του Romotow T8 ξεκινά από τα 375.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 213.500 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Φυσικά, το ποσό αυξάνεται αναλόγως των επιπλέον στοιχείων που ζητά ο ιδιοκτήτης του για το τροχόσπιτό του.

Πάντως, το Romotow T8 χρειάζεται περισσότερο χώρο για να εγκατασταθεί και να επεκταθεί σε σχέση με ένα κλασικό τροχόσπιτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πολυτελές τροχόσπιτο της Airstream by Porsche
Στο «σφυρί» το Airstream του… Αντιπαριώτη Tom Hanks
Το πιο πολυτελές τροχόσπιτο στον κόσμο είναι διώροφο (video)