Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota LQ στο Τόκιο

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Toyota LQ στο Τόκιο

ΝΕΑ

Το Toyota LQ στο Τόκιο

ΝΕΑ

Στο Tokyo Motor Show η Toyota θα παρουσιάσει την τελευταία εξέλιξη του πρωτοτύπου LQ με την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Advertisement
Advertisement

 

Αν νομίζετε πως το έχετε ξαναδεί, δεν κάνετε λάθος. Το LQ δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται απλά τώρα, η Toyota έχοντας εξελίξει το πρωτότυπο σε πολλούς τομείς, φέρνει στη δημοσιότητα την πλέον πρόσφατη εκδοχή του. Μάλιστα, αναμένεται από τις 23 Οκτωβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι πύλες του φετινού Tokyo Motor Show, να είναι το κυριότερο έκθεμα που θα παρουσιάσει η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη του εμφάνιση στο κοινό, είχε γίνει το 2017 στην έκθεση τεχνολογίας CES, στο Las Vegas με την ονομασία Concept-i. Τώρα, έχοντας διατηρήσει την αισθητική του αμαξώματος της αρχικής πρότασης, η αναβάθμιση αφορά κυρίως την εφαρμοσμένη τεχνολογία αλλά και τη σχεδίαση της καμπίνας, με τα χειριστήρια να έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Κυριότερη αλλαγή, ή καλύτερα, αντικατάσταση, είναι αυτή του χειριστηρίου που έμοιαζε σαν από κονσόλα παιχνιδιών το 2017 και τώρα έχει δώσει τη θέση του σε ένα τυπικό στρογγυλό τιμόνι.

Advertisement

Το σημαντικότερο νέο που λανσάρεται με το πρωτότυπο LQ του 2019, είναι η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, που συνδυάζεται με την τεχνητή νοημοσύνη που η Toyota ονομάζει “Yui”. Με το τελευταίο, η Toyota προωθεί το σύστημα αναγνώρισης των συνηθειών του οδηγού, βάσει των οποίων διαμορφώνει τόσο την απόδοση του αυτοκινήτου, όσο και το φωτισμό στην καμπίνα. Η Toyota αναφέρει πως η εξέλιξη του συστήματος θα συνεχιστεί, με στόχο την επέκτασή της και σε άλλες εφαρμογές, όχι απαραίτητα για το χώρο του αυτοκινήτου.

Advertisement

Μια ακόμα καινοτομία που εισάγεται από την Toyota, είναι και αυτή της προβολής σχημάτων και μορφών από τους καθρέπτες που παίζουν το ρόλο  των φωτιστικών σωμάτων εμπρός, χάρη στα οποία τα αυτοκίνητα θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους, ενώ θα μπορούν να έχουν και κάποια κωδικοποιημένα σήματα προς του άλλους οδηγούς ή τους πεζούς.

 

Advertisement