Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota GR Yaris “δικάζει” το Honda Civic Type R (video)

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota GR Yaris “δικάζει” το Honda Civic Type R (video)

ΝΕΑ

Το Toyota GR Yaris “δικάζει” το Honda Civic Type R (video)

ΝΕΑ

Τα δύο «καυτά» μοντέλα διασταύρωσαν τα ξίφη τους, υποβαλλόμενα σε ενδιαφέρουσες δοκιμασίες. Ποιο επιταχύνει ταχύτερα στα 100 χλμ./ώρα και ποιο περνά πρώτο τη γραμμή τερματισμού στην ευθεία;

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το ισχυρότερο Toyota Yaris που έχει παραχθεί, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία “GR Yaris“.

Το «καυτό» μοντέλο τροφοδοτείται από έναν τούρμπο κινητήρα των 1,6 λίτρων ο οποίος παράγει 261 ps και 360 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου των έξι σχέσεων.

Δεδομένου ότι οι προσδοκίες για το GR Yaris είναι μεγάλες, οι άνθρωποι του δημοσιογραφικού Μέσου Motor Magazine στην Αυστραλία, αποφάσισαν να «τσεκάρουν» οι ίδιοι τις επιδόσεις του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα για το «καυτό» Yaris, το έθεσαν αντιμέτωπο με ένα εκ των ισχυρότερων προσθιοκίνητων μοντέλων, το Honda Civic Type R.

Η «μάχη» των δύο αυτοκινήτων βασίστηκε σε 4 άξονες:

Στην επιμέρους εξέταση των επιδόσεών τους στο 0-100 χλμ./ώρα, στο 0-400 μέτρα, και στην ταχύτητα που ανέπτυξαν στο 0-400 μ. Τέλος, έστησαν τους δύο «μονομάχους» στην ευθεία, ξεκαθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις διαφορές τους.

Advertisement

GR Yaris

Το καμάρι της Toyota ολοκλήρωσε τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 sec, την επιτάχυνση στα 400 μ. από στάση σε 13,3 sec, ενώ η ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει μέχρι να περάσει… την καρό σημαία των 400 μ. έφτασε τα 166,6 χλμ./ώρα.

Advertisement

Civic Type R

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το Type R για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάστηκε 6,1 sec, για το 0-400 μ. 14,1 sec, ενώ άγγιξε τα 170,4 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την τελική δοκιμασία, το στήσιμο, δηλαδή των δύο αυτοκινήτων στην ευθεία, η υπεροχή του GR Yaris δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Advertisement

Δείτε τα δύο μοντέλα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα;

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (video)