Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota GR Yaris αντιμέτωπο με τον εαυτό του στην πίστα (video)

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Toyota GR Yaris αντιμέτωπο με τον εαυτό του στην πίστα (video)

ΝΕΑ

To Toyota GR Yaris αντιμέτωπο με τον εαυτό του στην πίστα (video)

ΝΕΑ

Τη διαφορά που κάνουν οι αναβαθμίσεις της έκδοσης Circuit Pack του Toyota GR Yaris έναντι της κανονικής έκδοσης επιχειρεί να δείξει ένα video με τα δύο αυτοκίνητα να ρίχνονται στην πίστα με αντίπαλο τον χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Το εκπληκτικό GR Yaris εξέπληξε τους πάντες με τον καθαρόαιμο χαρακτήρα και τις ικανότητές του και δεν έχει πάψει να στρέφει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με ένα video που αποδεικνύει την αξία ορισμένων στοχευμένων και ουσιαστικών αναβαθμίσεων που έχει η έκδοση Rallye που πωλείται στην Αυσταλία και στην Ευρώπη την γνωρίζουμε ως Circuit Pack.

Τα πιο μαλακά και με υψηλότερη πρόσφυση Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά, οι σφυρήλατες ελαφρύτερες ζάντες 18’’, οι αναβαθμίσεις και οι διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και φυσικά το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα είναι τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν την έκδοση Circuit Pack ή Rallye, που βλέπουμε στο video, από την απλή του GR Yaris.

Toyota GR Yaris Rallye

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εκδόσεις δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση του κινητήρα και αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την σύγκριση καθώς αναδεικνύει την αξία των μηχανολογικών αναβαθμίσεων. Η πίστα Bryant Park στην οποία γίνεται η σύγκριση των δύο εκδόσεων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε μήκος καθώς αυτό φθάνει μόλις τα 1,4 χιλιόμετρα, όμως είναι αρκετά τεχνική με 15 στροφές και σχεδόν κάθε πιθανό συνδυασμό χάραξης. Βλέπουμε λοιπόν σε αυτή τη διαδρομή το Circuit Pack ολοκληρώνει τον γύρο του σε 1:01.8 όταν το απλό GR Yaris χρειάζεται 1:05.2.

Μια διαφορά παραπάνω από σημαντική που προκύπτει κυρίως από την υψηλότερη πρόσφυση η οποία επιτρέπει στον οδηγό να είναι ταχύτερος τόσο μέσα στην στροφή όσο και στην έξοδό της, εκμεταλλευόμενος έτσι την επιτάχυνση που ακολουθεί. Αυτό το video είναι λοιπόν παραπάνω από ενδεικτικό της αξίας που έχουν ακόμα και σε ένα ήδη πολύ καλό αυτοκίνητο οι αναβαθμίσεις που αφορούν το πάτημά του και βέβαια κάνει σαφές πως όσοι έχουν σαν βασικό στόχο τους την πίστα θα ήταν πολύ χρήσιμο να επιλέξουν εξαρχής την έκδοση Circuit Pack του GR Yaris.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toyota: Αυξημένα κέρδη παρά την Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών
Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)
Συμμαχία της BMW με τη VW- Toyota για την επόμενη γενιά μπαταριών