Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Subaru: Τέλος εποχής για το θρυλικό WRX STI

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Subaru: Τέλος εποχής για το θρυλικό WRX STI

ΝΕΑ

Subaru: Τέλος εποχής για το θρυλικό WRX STI

ΝΕΑ

Το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας αναμένεται να κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα και το πλέον αγαπητό μοντέλο στην ιστορία της Subaru αλλάζει εντελώς γραμμή πλεύσης, αφού δεν θα το ξαναδούμε όπως μας είχε συνηθίσει.

Επίπεδος κινητήρας, εκρηκτικές επιδόσεις, έντονα τα σημάδια από τους αγώνες του WRC. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για το WRX STI, αφού παρά την έλευση του Subaru WRX την ερχόμενη Άνοιξη, δεν θα υπάρξει ισχυρότερη έκδοση όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης που εισερχόμαστε δεν χωρούν -όπως φαίνεται- μοντέλα όπως το WRX STI. Τουλάχιστον όχι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης βρίσκονται γενικά στο στόχαστρο, πόσο δε μάλλον ένας πολύλιτρος επίπεδος κινητήρας που δεν φημίζεται για τις… οικολογικές ευαισθησίες του.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δε σημαίνει κατ ανάγκην και το οριστικό τέλος για τα σήματα του STI, καθώς πολύ πιθανό είναι η επόμενη μέρα να το συνοδεύει από κάποια υβριδική ή ακόμη και ηλεκτρική έκδοση. Λεπτομέρειες ωστόσο για το αν και πότε συμβεί κάτι τέτοιο δεν γνωρίζει προς το παρόν ούτε η ίδια η Subaru.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το νέο WRX θα κάνει ντεμπούτο σε αμερικάνικο έδαφος σε λίγους μήνες. Το ισχυρότερο πλέον Subaru εφοδιάζεται με boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με απόδοση 275 PS και σχεδόν 350 Nm ροπής, ενώ όπως καλά φαντάζεστε θα διαθέτει και σύστημα συμμετρικής τετρακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Subaru WRX (+video)
Ένα Subaru WRX STI είναι πάντα έτοιμο για… ράλι (video)
Πως φτάσαμε στην πέμπτη γενιά του Subaru Impreza WRX;

Advertisement