Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Prodrive: Αποκτήστε το αγωνιστικό του Rally Dakar (+video)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Prodrive: Αποκτήστε το αγωνιστικό του Rally Dakar (+video)

ΝΕΑ

Prodrive: Αποκτήστε το αγωνιστικό του Rally Dakar (+video)

ΝΕΑ

Για 1.000.000 ευρώ η Prodrive μπορεί να δημιουργήσει για εσάς μία έκδοση δρόμου (μπορεί να πάρει πινακίδες) του αγωνιστικού οχήματος με το οποίο συμμετείχε η ομάδα στο Rally Dakar.

Advertisement
Advertisement

Το Prodrive Hunter off-roader θα έχει κάποιες μικρές αλλαγές σε σχέση με το αγωνιστικό όχημα, που έκανε πρεμιέρα στον αγώνα του Ιανουαρίου.

 

Το Prodrive Hunter έχει αμάξωμα σχεδιασμένο από τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar Ian Callum και με τον Ισπανό οδηγό Nani Roma πίσω από το τιμόνι, τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης στο φετινό Rally Dakar.

Advertisement
Advertisement

Όπως σημειώνει η Prodrive, το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει τον V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με διπλό Turbo της Ford με 500 ίππους. Συνδυασμένος με αυτόν τον αναβαθμισμένο κινητήρα θα είναι ένα πιο εξελιγμένο κιβώτιο που ταιριάζει καλύτερα στη χρήση δρόμου.

Το μοντέλο παραγωγής από την Prodrive θα έχει την ίδια δομή και διάταξη ανάρτησης με το αγωνιστικό αυτοκίνητο, αν και το αμάξωμά του, θα μεγαλώσει για να φιλοξενήσει μεγαλύτερους τροχούς και ελαστικά. Ως εκ τούτου, το off-roader θα είναι περισσότερο από ικανό να αντιμετωπίσει δύσκολα εδάφη και εμπόδια.

Advertisement

«Όταν είχαμε για πρώτη φορά την ιδέα για ένα αυτοκίνητο παραγωγής, σκεφτόμασταν να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, αλλά από τον Ιανουάριο αποφασίσαμε να κάνουμε το αντίθετο, δίνοντάς του περίπου 500 ίππους,  – ακόμη περισσότερη ισχύ από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα (400) – συν ένα εξελιγμένο κιβώτιο και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό », δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Prodrive, David Richards.

Advertisement

Η Prodrive θέλει να έχει έτοιμο προς πώληση το μοντέλο παραγωγής σε λειτουργία έως το τέλος του έτους. Η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ (με τους φόρους).