Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έφτιαξαν ποτέ Ινδοί

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έφτιαξαν ποτέ Ινδοί

ΝΕΑ

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έφτιαξαν ποτέ Ινδοί

ΝΕΑ

Ινδική εταιρεία με επικεφαλής έναν πρώην σχεδιαστή της Rolls-Royce ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε ένα… πανάλαφρο ηλεκτρικό με εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι Ινδοί ενισχύουν το αποτύπωμά τους στον αυτοκινητικό κόσμο ισχυριζόμενοι ότι κατασκεύασαν το ελαφρύτερο ηλεκτρικό παγκοσμίως.

Πρόκειται για το Ekonk ένα φουτουριστικής σχεδίασης hypercar που φέρει την υπογραφή της start-up εταιρείας Vazirani Automotive, από τη Βομβάη.

Με θέση για μόλις έναν επιβάτη (όπως και τα αγωνιστικά του ΄50) και ενσωματώνοντας μια προηγμένη τεχνολογία αερόψυκτης μπαταρίας στερεού τύπου, το Ekonk αποτελεί το δεύτερο δείγμα γραφής των Ινδών μετά το εντυπωσιακό, επίσης πρωτότυπο, Shul που έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Vazirani Automotive, το βάρος του μοντέλου είναι 738 κιλά, με το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα. Η ισχύς είναι 731 PS, η τελική αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα, και η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,5 δλ. – τιμές που καθιστούν το Ekonk στο ταχύτερο ινδικό αυτοκίνητο στα χρονικά.

«Για εμάς, το Ekonk σηματοδοτεί το πραγματικό ξεκίνημά μας, όπου για πρώτη φορά η σχεδίαση και η καινοτομία συνδυάζονται αρμονικά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της εταιρείας, Chunky Vazirani, που στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σχεδιαστής στη Rolls-Royce.

Advertisement

Ο Vazirani πρόσθεσε ότι το Ekonk έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία του, είναι «γυμνό» από ηλεκτρονικά βοηθήματα και η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι σχεδόν ένα προς ένα.

Advertisement

Προσώρας δεν διευκρινίζεται αν το Ekonk περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης και διατεθεί στην αγορά, αλλά οι καινοτόμες τεχνολογίες του θα βρουν πεδίο εφαρμογής στην έκδοση παραγωγής του Shul.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ηλεκτρικό hypercar από την Ινδία
Νέο Citroen C3: Ο κατακτητής της Ινδίας (+video)
Γιατί η Mercedes θα συναρμολογεί την S-Class στην Ινδία;