Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen C3: Ο κατακτητής της Ινδίας (+video)

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C3: Ο κατακτητής της Ινδίας (+video)

ΝΕΑ

Νέο Citroen C3: Ο κατακτητής της Ινδίας (+video)

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να κάνει γκελ στο νεανικό κοινό και να επεκταθεί σε νέες αγορές του πλανήτη, η Citroen παρουσιάζει μια διαφοροποιημένη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας C3.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση μιας διαφορετικής παραλλαγής του C3, που θα κατασκευάζεται και θα διατίθεται τόσο στην αγορά της Ινδίας όσο και της Νότιας Αμερικής προχώρησε η Citroen.

Το γαλλικό μικρό SUV διαφέρει σχεδιαστικά με το ευρωπαϊκό μοντέλο, με αποκορύφωμα το μπροστινό μέρος που είναι εμπνευσμένο από το μεγαλύτερο αδερφάκι του C4 C-Cross. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η φωτιστική υπογραφή σε μορφή ‘V’, οι προβολείς δύο επιπέδων, οι έντονες γραμμώσεις αλλά και το μακρύ καπό – στοιχεία που του χαρίζουν μια δυναμική όψη. Επεμβάσεις έχουν γίνει και στο πίσω μέρος, με ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα.

Οι ράγες οροφής, οι πλευρικές ποδιές, τα προστατευτικά πλαστικά, οι κοντοί πρόβολοι και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (635 χλστ.), φανερώνουν μέρος του εκδρομικού ταλέντο του, την ίδια ώρα που η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και οι διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων δείχνουν πως το… target group είναι το νεανικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στην εγχώρια αγορά θα υπάρχουν 11 χρωματικές επιλογές εξατομίκευσης, όταν στη Νότια Αμερική ο αριθμός αυξάνεται στις 13. Μεγάλη είναι και η γκάμα των αξεσουάρ, πολλά εκ των οποίων είναι εύκολα αφαιρούμενα, κάτι που ενισχύει την αίσθηση… μοναδικότητας του C3.

Βασίζεται σε μια απλοποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας CMP (ίδια με του Peugeot 208 και Corsa), το μήκος του είναι 3,98 μ., το μεταξόνιο φτάνει τα 2,54 μ. και η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ αγγίζει τα 315 λτ. Φυσικά, δεν απουσιάζουν και οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως είναι οι ποτηροθήκες και κάποιες υποδοχές για την τοποθέτηση μπουκαλιών ενός λίτρου.

Στην καμπίνα συνεχίζεται να δίνεται έμφαση στην ευρυχωρία, με το σύνθημα να δίνει το οριζόντιο ταμπλό, αλλά και οι κορυφαίες τιμές, όπως είναι τα 635 χλστ. για τα πόδια των πίσω επιβατών. Οι μπροστινοί απολαμβάνουν 1.418 χλστ για τους αγκώνες τους, όταν ο αέρας για το κεφάλι είναι κορυφαίος στα 991 χλστ.

Advertisement

Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιοποίηση, η Citroen έχει τοποθετήσει στο κέντρο του ταμπλό μια οθόνη αφής 10” με λειτουργία Mirror Screen, συμβατότητα με συσκευές Apple και Android, και δυνατότητα ελέγχου του συστήματος μέσω φωνητικών εντολών.

Advertisement

Σημειώνεται πως το νέο C3 είναι το πρώτο από τα τρία επερχόμενα μοντέλα που θα παράγονται στην Ινδία και τη Νότια Αμερική. Η εμπορική διάθεση του C3 θα ξεκινήσει το 2022.

Σημειωτέον ότι το νέο C3 θα χρησιμοποιηθεί ως βάση εργασίας για το επόμενο ευρωπαϊκό μοντέλο, το οποίο θα ανταγωνίζεται χαμηλού και μεσαίου κόστους supermini.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Vs Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Origins
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Origins