Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes θα συναρμολογεί την S-Class στην… Ινδία;

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Mercedes θα συναρμολογεί την S-Class στην… Ινδία;

ΝΕΑ

Γιατί η Mercedes θα συναρμολογεί την S-Class στην… Ινδία;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάζει την πολυτελή λιμουζίνα της και επί ινδικού εδάφους, κάτι που θα χαρίσει χαμόγελα στους Ινδούς πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που η Ινδία χτυπήθηκε σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού, αριθμώντας πάνω από 400.000 νεκρούς και εκατομμύρια κάτοικοι φλερτάρουν με τη φτώχεια, υπάρχουν κάποιοι δισεκατομμυριούχοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να γιγαντώνονται.

Οι συνήθειες των τελευταίων δεν διαφέρουν από εκείνες των ζάμπλουτων τoυ δυτικού κόσμου. Διαμένουν σε πολυτελείς βίλες, επιδεικνύουν τα ακριβά τους ρούχα και… οδηγούν υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Ένα από τα μοντέλα που γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία είναι και η λιμουζίνα-ναυαρχίδα της Mercedes, η S-Class. Με τη φαρέτρα της να εμπεριέχει κορυφαίας ποιότητας επενδύσεις, καθίσματα με 10 λειτουργίες μασάζ, ατμοσφαιρικό φωτισμό, απαστράπτουσες οθόνες και δυνατότητα αναγνώρισης φωνητικών εντολών “Hey Mercedes“, η S-Class συγκεντρώνει όλα όσα αναζητά ο οπαδός της premium αισθητικής και της πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, η τιμή της στην αγορά της Ινδίας μόνο… προσιτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι για τη βασική έκδοση οι αντιπροσωπείες αξιώνουν γύρω στα 251.000 ευρώ, όταν στις ΗΠΑ η αρχική τιμή δεν φτάνει καν τα 100.000 – στη χώρα μας ξεκινά από τα 137.570 ευρώ.

Η χαώδης διαφορά στην τιμή της S-Class σε ΗΠΑ και Ινδία δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους Ινδούς, οι οποίοι φαίνεται πως κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την απόκτηση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ενήμερη είναι και η Mercedes, που δείχνει έτοιμη να αναλάβει δράση, οικοδομώντας μια γραμμή συναρμολόγησης επί ινδικού εδάφους όπου θα κατασκευάζεται η υπερπολυτελής λιμουζίνα. Σύμφωνα με το Autocar India, η εγχώρια παραγωγή του αυτοκινήτου θα επιφέρει μείωση της αρχικής τιμής του αυτοκινήτου, από τα 250.000 στα 200.000 ευρώ.

Advertisement

Αναμφίβολα, το κόστος απόκτησης θα συνεχίσει να είναι υψηλό συγκριτικά με τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, αλλά εμφανώς μικρότερο (-50.000 ευρώ) σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές του μοντέλου στην εγχώρια αγορά.

Πληροφορίες σχετικά με την δρομολογούμενη «ινδική» S-Class δεν υπάρχουν προσώρας, αν και φαίνεται πως θα διατηρήσει το πλούσιο οπλοστάσιο σύγχρονων τεχνολογιών της «παγκόσμιας» έκδοσης.

Αμετάβλητη, τέλος, θα μείνει και η κινητήρια γκάμα, με περισσότερες πληροφορίες να ανακοινώνονται στις 7 Οκτωβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Mercedes S-Class; (+video)
Πόσο κοστίζει η θωρακισμένη Mercedes S-Class;
Ειδικές εκδόσεις Mercedes-Maybach GLS και S-Class