Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η smart ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό crossover

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η smart ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό crossover

Mobility

Η smart ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό crossover

Mobility

O γνωστός από τα μικροσκοπικά μοντέλα κατασκευαστής της smart αναμένεται να κάνει το μεγάλο βήμα, προχωρώντας στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας, Daniel Leskow, δήλωσε μεταξύ άλλων και την κατασκευή ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τις κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται επάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα (SAE) της Geely, ενώ την σχεδίασή του θα αναλάβει το αντίστοιχο τμήμα της Mercedes-Benz. Να αναφέρουμε ότι οι δύο παραπάνω εταιρείες έχουν αναλάβει προσφάτως την διαχείριση της smart , ενώ η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετά μοντέλα της Lynk&Co, ενώ στο μέλλον θα τοποθετηθεί και σε μοντέλα της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο crossover της smart, παρά μόνο ότι η Geely στοχεύει στο να αναπτύξει ένα περιβάλλον υψηλής παθητικής ασφάλειας για τους επιβάτες, ενώ παράλληλα η νέα της πλατφόρμα να μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό με την μπαταρία μία αυτονομία που να αγγίζει τα 640 χλμ.  

Η εταιρεία ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Mobileye για να διασφαλιστεί ότι στο ηλεκτρικό crossover θα υπάρχουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης. Αρχικά, το νέο μοντέλο της smart θα λανσαριστεί στην Κίνα, όπου η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και των crossover βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, ενώ αργότερα θα εισαχθεί και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Advertisement

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!