Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «supercar» των e-scooter έχει τη σφραγίδα της McLaren

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «supercar» των e-scooter έχει τη σφραγίδα της McLaren

ΝΕΑ

Το «supercar» των e-scooter έχει τη σφραγίδα της McLaren

ΝΕΑ

Η McLaren παρουσίασε το καινούριο της, άκρως εντυπωσιακό, ηλεκτρικό πατίνι με έμπνευση από τη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Την McLaren την έχουμε όλοι συνδέσει με τους αγώνες αυτοκινήτου, τη Formula 1 και φυσικά τα ασυναγώνιστα supercars τα οποία μας έχει χαρίσει κατά καιρούς. Οι Βρετανοί παρόλα αυτά δεν περιορίζουν τη φαντασία τους στους τέσσερις τροχούς και δεν φοβούνται να μπουν σε… άλλα χωράφια δοκιμάζοντας τα όριά τους.

Η πιο πρόσφατη εξόρμηση τους προς άλλες κατηγορίες μετακίνησης ήταν στα ηλεκτρικά πατίνια. Η McLaren παρουσίασε το Lavoie Series 1, ένα πολυτελές πατίνι το οποίο είναι γεμάτο με τεχνολογία από τα μονοθέσια της Formula 1. και τα supercars της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα που ανάλαβε να κατασκευάσει το πατίνι είναι η McLaren Applied η οποία δημιουργήθηκε το 2021 και βρίσκεται σε άμεση επαφή με το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας. Το e-scooter είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και ζυγίζει μόλις 16,5 κιλά, ενώ μπορεί να διπλώσει με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πάτωμα είναι μεγάλο για να μπορεί να φιλοξενήσει κάθε σωματότυπο και διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα φωτισμού στο εμπρός, το πίσω αλλά και το πλαϊνό μέρος.

Το τιμόνι είναι σχεδιασμένο για να θυμίζει μοτοσικλέτα και τα φρένα αποτελούνται από δίσκους σε κάθε τροχό. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει το πατίνι μέχρι τα 40 χλμ./ώρα, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί στα 25 χλμ./ώρα για τις ανάγκες των περισσότερων ευρωπαϊκών κανονισμών. Η αυτονομία της μπαταρίας των 700 Wh είναι στα 40 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτιστεί μόλις σε 2 ώρες. Η τιμή του Lavoie Series 1 αναμένεται να είναι κοντά στις 2.300 ευρώ, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;
«Αντι-Taycan» από την McLaren;
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)

Advertisement