Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο Subaru WRX του McRae πληρώθηκε σε Bitcoin

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο Subaru WRX του McRae πληρώθηκε σε Bitcoin

ΝΕΑ

Tο Subaru WRX του McRae πληρώθηκε σε Bitcoin

ΝΕΑ

Το εμβληματικό αγωνιστικό Subaru WRX του Colin McCrae, ένα από τα 63 που έχουν κατασκευαστεί, πουλήθηκε 431.000 ευρώ από αγοραστή που πλήρωσε το αντίτιμο με Bitcoin.

Advertisement
Advertisement

Θεωρείται πως η αγορά αυτή, θα βοηθήσει το κρυπτονόμισμα να καθιερωθεί στο περιβάλλον των δημοπρασιών που αφορούν αυτοκίνητα του παρελθόντος.

Το αγωνιστικό Subaru WRX του αείμνηστου Colin McRae, διατέθηκε μέσω δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε από την Lloyds Auctions της Αυστραλίας, έναντι του ποσού των 431.000 ευρώ. Το Subaru Prodrive 555 Group A World Rally Car του 1994 που οδηγούσαν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλι Colin McRae και Carlos Sainz είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ένα από τα μόλις 63 που κατασκευάστηκαν, το συγκεκριμένο μεταφέρθηκε στην Αυστραλία όπου και παρέμεινε χωρίς να χρησιμοποιείται για πάνω από 10 χρόνια, σε έναν αχυρώνα στη Victoria της Αυστραλίας. Το ενδιαφέρον της ιστορίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, έγκειται στο γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του δεν πίστευε πως η αξία του ξεπερνά τις 20.000 δολάρια Αυστραλίας. Η πραγματικότητα όμως, τον διέψευσε μάλλον ευχάριστα.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε σε σχεδόν εργοστασιακή κατάσταση λίγο καιρό πριν από την πώλησή του, η οποία έγινε στην ίδια εκδήλωση με την πώληση του supercar Walkinshaw Andretti United που οδηγούσε ο Chaz Mostert (και άλλαξε χέρια έναντι 520.000 ευρώ). Η ιδιαιτερότητα της πληρωμής του αντιτίμου σε Bitcoin, αναδεικνύει και την όλο και πιο «ζεστή» διάθεση των οίκων δημοπρασιών για τις συναλλαγές με το εν λόγω κρυπτονόμισμα, μια και με τη χρήση του, διασφαλίζεται και η ανωνυμία του αγοραστή- κάτι που στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι επιθυμητό και από τις δύο πλευρές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για το Subaru Impreza WRC του Richard Burns (+video)
Μια ματιά στο εσωτερικό του νέου Subaru Solterra
O Travis Pastrana με το Subaru των 862 PS (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement